Lamassu Bitcoin paramatikleri ön siparişe açıldı

Lamassu Bitcoin paramatikleri ön siparişe açıldı

ABD'de hakim önünde kendini tanıtmaya çalışan Bitcoin ekosistemi, önemli bir dönüm noktasında. Bitcoin alışverişi için çok önemli sayılan Bitcoin bankamatiği Bitcoin Machine pazara çıkmaya hazırlanıyor.

Bitcoin Londra etkinliğinde bizzat kullandığım ve 20 Pound karşılığında yaklaşık 0.33 Bitcoin aldığım Bitcoin Machine'in üreticisi Lamassu daha önce bahsettiğimiz gibi Ağustos ayı içinde ön sipariş almaya başladı.

Portekiz merkezli şirket başlangıçta 15 Bitcoin makinesini Eylül ayında pazara sunmayı planlıyor. Sonraki siparişler içinse yıl sonunu hedef gösteriyor. Cihazın fiyatı ise 5000 dolar. Yani yaklaşık 10 bin TL.

Şifrelenmiş dijital para birimi Bitcoin'in kullanımı giderek artıyor ve perakende alışverişlerine de yansıyor. Ancak bu küçük ekosistemin büyümesi için fiziksel bir dokunuşa ihtiyaç olduğunu düşünen Lamassu, bu makineler ile nakit para karşılığında Bitcoin almanızı kolaylaştırıyor.

Makina üzerinden bitcoin satın almak için Blockchain.info adresi üzerinde açılan bir hesabıma ait QR kodunu makinaya okutarak bir kaç dakika (resmi olarak 55 saniye) içinde Bitcoin sahibi olmuştum. Mt.Gox ve Bitstamp gibi diğer Bitcoin hesapları için de bu imkan mevcut.

Bitcoin makinesi 200 çeşit para birimini Bitcoin'e çevirebiliyor ama bu makineyi satın almadan önce bir şartname imzalamanız ve yerel prosedürler için bir avukatla görüşmeniz tavsiye diliyor. Türkiye'de Bitcoin borsası olarak hizmet veren BTCTurk'ün bununla ilgilenip ilgilenmeyeceğini ise henüz bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.