IBM güvenlik yazılımları şirketi Trusteer'ı satın aldı

IBM güvenlik yazılımları şirketi Trusteer'ı satın aldı

İnternet ekonomik ve politik bir araç olarak güçlendikçe güvenlik unsuru da daha fazla önem taşıyor. Dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden IBM, bu alanda yaptığı yatırımlara 1 milyar dolar civarında bir satın almayla devam etti.

Yapılan resmi açıklamaya göre 2006 yılında Boston'da kurulan güvenlik yazılımları üreticisi Trusteer, IBM tarafından satın alındı. Yapılan resmi açıklama da rakam verilmiyor ama satın almanın 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olduğu düşünülüyor.

Trusteer, sadece web tabanlı siber güvenlik tehditlerine de değil farklı güvenlik çözümlerine de odaklanıyor ve IBM özellikle mobil cihazlarda ve mobil finansal işlemlerin güvenliği konusunda elini güçlendirmek istiyor.

Şimdiye kadar sadece 10 milyon dolar yatırım aldığı belirtilen Trusteer, IBM'in araştırmasına göre ABD'deki en büyük 10 bankasının 7'siyle ve Birleşik Krallık'taki en büyük 10 bankanın 9'uyla çalışıyor.

İsrail'de bir araştırma merkezi de bulunan şirket, IBM'in bu satın alması Intel'in McAfee'ye yaklaşık 8 milyar dolar ödemesini aklımıza getiriyor. Yani güvenlik alanındaki şirketler yavaş yavaş büyük oyuncuların eline geçiyor.

Diğer yandan İsrailli girişimcilerin Haziran ayındaki Waze satışından sonra yeni bir başarı hikayesini daha hanesine yazdırdığını görebiliyoruz. O da 1 milyar dolar civarındaydı ve

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.