WeChat, Çin dışında 100 milyon kullanıcıya ulaştı

WeChat, Çin dışında 100 milyon kullanıcıya ulaştı

Anlık mesajlaşma piyasasında son yılların en agresif oyuncusu WeChat, baş döndürücü bir hızda büyümesini sürdürüyor. Çinli Tencent’a ait olan WeChat Çin dışında toplam 70 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamasının üzerinden bir aydan biraz fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen rakamı güncellemek zorunda kaldı.

WeChat’in Çin dışındaki güncel kayıtlı kullanıcı sayısı 100 milyon barajını geçmiş durumda. WeChat’in sadece Çin’de kullanılan kardeşi Weixin ile birlikte toplam aktif kullanıcı sayısı ise 235 milyona ulaştı. Karşılaştırma açısından bu aladaki en önemli rakibi Whatsapp yaklaşık 1 hafta önce aktif kullanıcı sayısının 300 milyonu geçtiğini duyurmuştu.

Çinli WeChat’in bu hızlı büyümesinde bir Arjantinlinin de payı büyük…

Türkiye pazarına özel bir ilgi gösteren WeChat, paylaştığı bu son rakamlara göre 12 aylık dönem içerisinde yüzde 176 büyüme göstermiş durumda. 235 milyon aktif kullanıcı da zaten 2011 yılında piyasaya çıkmış bir uygulama için oldukça etkileyici bir rakam.

WeChat’in özellikle son dönemdeki hızlı yükselmesinde reklama ayırdığı bütçenin ciddi bir etkisi olduğunu da gözden kaçırmamak gerekli. Özellikle Messi’nin başrolünde yer aldığı TV reklamları pek çok ülkede WeChat’in bilinirliğini ve kullanıcı sayısını çok ciddi oranda artırdığı bir gerçek.

Türkiye’de de gösterilen Lionel Messi’li WeChat reklamından bahsetmişken, son olarak izlememiş olanlar için bu reklam filminin kamera arkası görüntülerini de paylaşalım :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.