Reklamport, DoubleClick Ad Exchange sertifikasıyla müşterilerine Google'ın envanterini sunuyor

Reklamport, DoubleClick Ad Exchange sertifikasıyla müşterilerine Google'ın envanterini sunuyor

2008 yılında kurulan Reklamport, Dijital Reklamcılık alanında faaliyet gösteriyor. Display, mobil, online video, performans odaklı pazarlama ve dijital radyo ölçümleme alanlarında hizmet veren Reklamport; ayrıca medya ajansları, reklamverenler ve yayıncılara teknik destek sunuyor.

Reklamport'u bu yazımızda konu almamızın sebebi ise şirketin Türkiye'den Google DoubleClick Ad Exchange platformu ile direkt çalışabilen bir platform haline gelmesi. Geçtiğimiz Temmuz ayında alınan sertifika ile Reklamport Adserver üzerinde tanımlanan kampanyalar tek bir kanal üzerinden başta Google envanteri olmak üzere SSP (Sell Side Platform) ve AdExchange envanterlerinin tamamınına direkt olarak erişebiliyor.

Ülkemizde de kullanımı gittikçe yükselen DoubleClick ile gerçekleşen bu entegrasyon sayesinde Reklamport, Google'ın tüm envanterini müşterilerine sunuyor olacak. Söz konusu sertifikaya sahip olan şirketlerin listesine ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Süreç 3 ayda tamamlanmış

Reklamport ekibi ile konuyla ilgili konuştuğumuzda sürecin yaklaşık olarak 3 ayda tamamlandığını öğrendik. Google yukarıda bahsettiğimiz sertifikayı vermek için Reklamport'un reklam sunucusunu, kodlarını ve rich media ile secure pixel gibi bir takım özellikleri destekleyip desteklemediğini incelemiş.

Ayrıca Reklamport'ta Head of Trading Desk pozisyonunda bulunan Tolga Sayer ile konuştuğumuz kendisi bu gelişmenin Reklamport müşterilerine sağlayacağı yararla ilgili şunları söyledi: "Reklamport’un Google Adx ile yapmış olduğu bu entegrasyon, temel olarak reklamverenlerin otomatik satın alma platformları üzerindeki envanter erişim hacmi ve kalitesini arttırmaya yöneliktir."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.