Nuev.com: Altmış yıllık geçmişi olan Lazzoni Mobilya e-ticarete adım atıyor

Nuev.com: Altmış yıllık geçmişi olan Lazzoni Mobilya e-ticarete adım atıyor

Perakende sektöründen e-ticarete adım atan üreticilere bir yenisi daha eklendi. Yerli bir şirket olan Lazzoni Mobilya internete özel mağazası Nuev.com ile sektördeki yerini aldı.

60 yıllık bir geçmişi olan Lazzoni Mobilya, 2001 yılında ev mobilyaları üretimine başlamış ve bugün ABD'de de mağaza işletecek bir başarıya ulaşmış.

Şirketin 4.kuşak temsilcisi Efe Kababulut' önderliğinde kurulan Nuev.com da iyi tasarlanmış işlevsel mobilyaları uygun fiyatlarla satmak niyetinde.

nuev mobilya eticaret

E-ticaret ve özellikle internetten mobilya satışı konusundaki riskleri hesap ederek adım atan Lazzoni, fiyatları düşük tutmak için genellikle siparişe dayalı üretim yaparak masrafları azaltmaya çalışıyor. Ürünlerin dokusunu hissetmek isteyen müşterilere örnek bir kumaş/ahşap kutusu gönderiliyor.

Dağıtımda fiziksel mağazaların lojistik ağını kullanan Nuev, ürünleri ücretsiz kargoluyor. Ürünler için basit kurulum şemaları hazırlanmış ve özel bir tornavida da siparişlere eklenerek 'düşünceli bir marka' imajı yakalanmış.

İlerleyen dönemde Tinkfabrik ile genç tasarımcıları destekleyecek bazı çalışmalar yapmaya hazırlanan Nuev, şimdilik çok büyük olmayan reklam bütçelerine girmeden üretici olmanın da verdiği avantajla büyümek istiyor.

ABD'de internetten mobilya satışı yüzde 6-7 civarında

Aldığım bilgilere göre ABD'de mobilya pazarı yüzde 6-7 oranında internetten satış yapıyor. Önümüzdeki 2-3 sene içinde Türkiye mobilya pazarının da bu seviyeye yaklaşmasını bekliyor. Söz konusu mobilya olunca da aklıma yine Oliver Samwer'in mobilya kategorisinin e-ticarette 1 milyar dolar edecek 3 alanından biri olduğunu söylemesi geliyor. Bu pazardan kimlerin pay alacağını merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.