İnternet sitelerinin yüzde 1'i Twitter Bootstrap kullanıyor

İnternet sitelerinin yüzde 1'i Twitter Bootstrap kullanıyor

Siz Webrazzi okuyucuları için daha önce Twitter Bootstrap konularına değinmiştik. Bu yazının konusu ise internet yazılımcılarına yön veren Twitter Bootstrap ile ilgili yapılan bir araştırma ve framework'ün yeni versiyonu.

meanpath isimli kaynak kod arama motoru rastgele olarak 100 milyon internet sitesini incelediğinde bunların 981 bin 608 tanesinde Twitter Bootstrap kullanıldığını gözlemlemiş. Ki bu da yaklaşık yüzde 1'lik bir orana denk geliyor. Bu arada meanpath günde 150 milyonun üzerinde sitenin kaynak kodlarını denetleyen bir servis, hakkında detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

2011'in Ağustos ayında, yeni bundan yaklaşık 2 sene önce Twitter içinde ortaya çıkan bir proje olan Bootstrap; şu an GitHub üzerinde en popüler proje konumunda. Tüm dünyada binlerce profesyonelin işini kolaylaştıran Bootstrap ile normalde daha kolay ve hızlı bir şekilde arayüzler yaratabiliyorsunuz.

Twitter Bootstrap şu an Apache License 2.0 ile dağıtılıyor, yani kullanımı tamamen ücretsiz. Platform bağımsız olarak çalışan Bootstrap'i öğrenmek veya kullanmaya başlamak da oldukça kısa sürüyor. Siz de Twitter Bootstrap ile hazırlanmış projeleri merak ediyorsanız Built with Bootstrap adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bootstrap 3 yolda

Diğer yandan Twitter Bootstrap'in yeni versiyonu olan Bootstrap 3'de de önemli gelişmeler var. Kısa bir süre önce Bootstrap 3'ün RC1 (Release Candidate 1) versiyonu yayınlandı. Dikkat çeken noktaların başında mobil geliyor. Özetle yeni versiyonla birlikte Bootstrap mobile daha çok önem veren ve her zaman duyarlı olarak çalışan bir hale geliyor.

twitter-bootstrap-mobil

Twitter Bootstrap'in internetin yüzde 1'inde kullanılıyor olması oldukça önemli bir istatistik. Yalnızca 2 senede bu noktaya gelen Bootstrap'in sosyal medyanın daha da yaygınlaşması ile ilerleyen dönemlerde de popülerliğini arttırmaya devam edeceğini tahmin etmek güç değil.

Siz de Türk internet girişimlerinden  Twitter Bootstrap kullananlar arasından bildiklerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.