10 cent Dell’in kaderini değiştirebilecek mi?

10 cent Dell’in kaderini değiştirebilecek mi?

30 yıla yakın geçmişe sahip dünyanın en büyük bilgisayar ve IT şirketlerinden biri olan Dell, halka kapanma yolunda.

1988 yılında halka arz olan ve hisseleri borsada işlem görmeye başlayan Dell, bu yılın başlarında yaptığı açıklama ile şirketin kurucusu Michael Dell ve risk sermayesi şirketi Silver Lake tarafından hisse başına 13.65 dolar karşılığında şirketin yeniden özel hale getirileceği açıklanmıştı.

Dell için sonuçları çok net bir şekilde kestirilmesi pek mümkün olmayan bu hamle, pek çok tartışmaya da yol açmıştı. Kısa süre önce ise Dell 13.65 dolarlık hisse başı fiyatı 13.75’e yükselttiğinde ise tartışmalar daha da arttı.

Toplamda hisse başına 10 cent’lik bu artışın toplam şirket değerlemesi ve satın alma konusunda etkisinin çok düşük olacağını vurgulayanların sayısının artmasının ardından Michael Dell’den yeni bir açıklama geldi.

Dell, bu halka kapanma süreci ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın gemiyi terk etmeyeceğini söyledi.

dell-hisse-degeri

Artış toplamda 150 milyon dolar civarına denk geliyor

Wall Street Journal’da yayınlanan bir röportajında yer verdiği bu ifade, konuyla ilgili son tarih olan 2 Ağustos’a çok az bir zaman kala gerçekleşti. Toplamda 150 milyon dolar civarında bir değişiklik anlamına gelen hisse başına 10 cent’lik artış halka kapanma konusunda son kararı verecek olan kurulun fikrini değiştirmeye yeterli olacak mı, olmayacak mı kestirmek çok zor.

Geçen hafta ertelenen karar toplantısı öncesinde kurul içerisinde halka kapanmaya sıcak bakanların minik bir üstünlüğü olduğu söyleniyordu. Görünüşe göre Michael Dell, 10 cent’lik bir artışın bu üstünlüğü pekiştirmek için yeterli olduğunu düşünüyor.

“Savaşmaya hazırım ve şirket için doğru olduğuna inandığım hamleyi yapmaya kararlıyım” diye konuşan Dell, geçtiğimiz hafta tüm kurul üyelerini halka kapanmaya ikna için birer mektup göndermişti.

Bakalım Dell’in kaderini şirketin yüzde 15,6’snı elinde bulunduran Silver Lake ve Michael Dell mi yoksa, halka kapanmaya karşı olan Carl Icahn ve destekçileri mi belirlyecek…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.