Online yazılım eğitimleri sunan Treehouse iPad uygulamasını yayına aldı

Online yazılım eğitimleri sunan Treehouse iPad uygulamasını yayına aldı

Treehouse'dan sizlere daha önce 2 kere bahsetmiştik. Ruby'den PHP'ye, iOS'den iş geliştirme konusuna kadar oldukça geniş bir yelpazede online eğitimler sunan Treehouse, bugün itibarıyla iPad uygulamasını yayınladı.

Orlanda/Florida merkezli şirket, yaklaşık olarak 2 sene önce kuruldu. Bireysel ve kurumsal olarak ikiye ayrılmakla beraber 50 bine yakın tekil öğrencisi bulunan Treehouse, pazardaki en kuvvetli oyunculardan biri konumunda. Treehouse'un bugüne kadar 12 milyon doların üzerinde yatırım aldığını da paylaşalım.

Sizlere daha önce yine Treehouse'un hazırladığı, Code Racer isimli gerçek zamanlı programlama yarışmasından bahsetmiştik. Bugünkü konumuz ise Treehouse'un iPad uygulaması.

Uygulama içinde platformda yer alan 1000'in üzerindeki eğitim video'suna ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama içinde bulunan kod editörü vasıtasıyla HTML, CSS, JavaScript, Ruby on Rails, PHP ve Objective-C dillerini direkt olarak uygulama içinde deneyimleyebiliyorsunuz.

treehouse-ipad-uygulamasi

Uygulamayı indirdiğinizde sizden üye girişi yapmanız bekleniyor. Üye girişi yapmadan herhangi bir fonksiyonu kullanmanız mümkün değil. Bu arada eğer platforma üye değilseniz üyelik işlemi için Treehouse'un iPad uygulamasını kullanamıyorsunuz. Üye girişi yaptıktan sonra ise platform üzerinde bulunan tüm eğitim videolarına (Android hariç) ulaşılabiliyor.

Apple uygulama içinde Android derslerine izin vermedi

Hemen yukarıda da belirttiğimiz gibi Android eğitimleri haricinde platform üzerindeki tüm videolara ulaşmanız mümkün. Bu durumun sebebi ise Apple'ın Treehouse'un uygulamasındaki Android eğitimlerini onaylamaması ve kaldırılmasını istemesi. Bu arada Udemy gibi diğer online eğitim platformlarının iOS uygulamaları içinde Android eğitimlerinin de bulunduğunu belirtelim.

Treehouse bu hamlesi ile pazardaki hakimiyetini bir adım daha yukarı taşımış oldu. Ayrıca şirket, uygulamanın içinde bulunan kod editörü ve diğer ek özellikleri daha da geliştirip ve belki de üye girişini zorunlu kılmadan da bazı materyalleri kullanıma açarsa uygulama üzerinden çok daha fazla geri dönüş alabilir. Treehouse'un iPad uygulamasındaki yenilikleri ve şirket hakkında gelişmeleri takip edip sizlere aktarıyor olacağız.

Treehouse'un iPad uygulamasını şuradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.