Apple, Facebook veya GitHub'ın tasarımlarına PSD formatında ulaşmak ister misiniz?

Apple, Facebook veya GitHub'ın tasarımlarına PSD formatında ulaşmak ister misiniz?

Arayüz tasarımcıları için Behance ve Dribbble gibi platformlar hem kendilerini tanıtabilmek hem de meslektaşlarının çalışmalarını takip edip kişisel gelişimlerini hızlandırmak adına oldukça önemli. Bugün size tanıtacağımız Popular UIs isimli proje de çok sayıda meşhur sitenin tasarımını .psd formatında indirmeye olanak sağlıyor.

Kanadalı tasarımcı Luke Chesser ve yazılımcı Spencer Baynton tarafından geliştirilen bir proje olan Popular UIs'da Rdio, Heroku, GitHub, Apple ve Facebook gibi tasarımıyla öne çıkan çok sayıda sitenin belirli sayfalarının "detaylı" tasarımını .psd formatında indirebiliyorsunuz.

Detaylı tasarım ne demek diye düşünüyor olabilirsiniz. Örneğin Facebook'a ait olan dosyayı indirdiğinizde (7MB'ın üzerinde) karşınıza 1280 pixel genişliğinde ve 1970 pixel uzunluğunda bir profil sayfası tasarımı geliyor. Tasarım üzerinde yer alan öğelere oldukça detaylı bir şekilde hazırlanmış ve isimlendirilmiş olan layer'lardan/katmanlardan ayrı ayrı ulaşmak da mümkün.

MailChimp yasal sebeplerden dolayı Popular UIs'dan tasarımının kaldırılmasını talep etti

Yukarıda ismi geçen markalara ek olarak MailChimp de Popular UIs'da yer alıyordu. Ancak Luke'un ekran görüntüsünü yayınladığı e-mail'de de görebileceğiniz gibi MailChimp kendisine ait olan içeriğin kaldırılmasını, aksi taktirde yasal yollara başvuracağını iletti. Bunun üzere MailChimp'e ait olan tüm içerikler Popular UIs'dan kaldırıldı.

popular-uis-facebook

Popular UIs'ın topluluk destekli olarak büyüme şansı var

Popular UIs'ın yaratıcısı Luke Chesser'a şimdiden dünyanın dört bir yanındaki arayüz tasarımcıları tebrik ve teşekkürlerini iletiyor. Sitenin takipçileri Popular UIs'a yeni eklenen içeriklerden e-mail adreslerini sayfaya bırakarak haberdar olabilirler. Diğer yandan Luke kısa bir süre içinde RSS desteğinin de ekleneceğini böylece güncellemelerden RSS vasıtasıyla haberdar olunabileceğini paylaştı. Bu arada Popular UIs üzerinde yaşanan gelişmelerden platformun GitHub sayfasıyla da haberdar olabileceğinizi ekleyelim.

Popular UIs arayüz tasarımcıları için oldukça güzel bir başvuru kaynağı olabilir. Platformun öğretici yanının da oldukça kuvvetli olduğunu paylaşmak mümkün. Bakalım oldukça güzel tepkiler alan Popular UIs yeni isimleri hızla ekleyecek mi?

Son olarak Popular UIs ile ilgili bir diğer güzel nokta da, eğer platformda yer almasını istediğiniz tasarımları kendiniz hazırlarsanız Popular UIS'ın yaratıcılarına GitHub üzerinden bu çalışmanızı iletebiliyorsunuz. Yine GitHub üzerinden yürüyecek süreç ile eğer çalışmanız beğenilirse direkt olarak Popular UIs'da yerini almış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.