DoktorBurada.com: Doktordan randevu almanın kolay yolu

DoktorBurada.com: Doktordan randevu almanın kolay yolu

Doktorburada.com size uygun zamanda bir doktordan randevu alabileceğiniz bir platform olarak bir kaç ay önce yayına girdi. Özel sektör doktorlarına hitap eden platform, doktorların hasta randevu işlemlerini kolayca yönetmesini sağlıyor.

Doğukan Dudaroğlu, Pelin Anlı Bedirhanoğlu, Alper Özdemir ve Altuğ Başaran tarafından kurulan DoktorBurada.com, şimdiye kadar gördüğümüz gibi doktorların hastalıklar hakkında bilgi verdiği bir hizmet değil. Mart 2013'te açılan site bu alanda bildiğimiz ilk çevrimiçi randevu sistemlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

doktorburada.com

Yönetim, internet ve sağlık alanındaki tecrübeli kurucular tarafından hayata geçirilen girişim, ihtiyacınız olan bir alanda size uygun bir doktordan randevu almanızı son derece kolay bir hale getiriyor. Doktorun uzmanlık alanına, konumunuza ve sağlık sigortanıza göre arama yaparak randevunuzu oluşturabiliyorsunuz.

Hem doktorlar hem de hasta ve hasta yakınlarının işin kolaylaştırmak isteyen girişimde randevu almak tamamen ücretsiz. Bir hasta randevu aldığında, hem hastaya hem de doktora sms ve e-posta bildirimleri gidiyor. Aynı zamanda çağrı merkezi tarafından randevunun takibi yapılıyor. Doktor tarafında ise bireysel ve kurumsal üyelik paketleriyle ücretlendirme yapılıyor.

doktorburada.com doktor randevu

Doktorburada.com'un amaçlarından biri de Türkiye'de yüzde 30'lara varan habersiz randevu iptallerinin önüne geçmek. Doktorlar ve asistanları randevu takibi sağlayabiliyor, çağrı merkezi hizmetlerinden yararlanabiliyor ve hastalarına periyodik hatırlatmalar yapabiliyor.

40-50 bin doktora ulaşabilir

Şu ana kadar 2.000’e yakın doktorla anlaşan DoktorBurada.com, yüzlerce özel muayenehane ve farklı klinikler dışında,Türkiye'nin önde gelen özel sağlık kuruluşlarıyla işbirlikleri kuruyor. Doğukan Dudaroğlu, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre yaklaşık 125 bin doktor bulunduğunu ve bu doktorların 25 bine yakınının özel sektörde çalıştığını belirtiyor.

doktor burada

Yaklaşık 20 bin kadar da diş hekimi varmış ve diş hekimlerinin çoğu özel sektördeymiş. Kısacası pazar büyüklüğü olarak Doktorburada.com'un yaklaşık 40-50 bin doktora ulaşması mümkün.

Diğer yandan devlet hastanelerinin kullandığı randevu sistemi olan MHRS’den günde ortalama 200.000’e yakın randevu kaydedilirken ve bu randevuların yaklaşık yüzde 45’i internetten yapılıyormuş. Yani internetten doktor randevusu almaya da uzak değiliz ve bu Doktorburada.com'da bu potansiyelin açığa çıkacağını söyleyebiliriz. İşin nasıl gelişeceğini ise zamanla göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.