Silikon Vadisi'ndeki yazılım mühendislerinin ilgi duyduğu 10 girişim

Silikon Vadisi'ndeki yazılım mühendislerinin ilgi duyduğu 10 girişim

Profesyonel iş dünyasının popüler sosyal ağı Linkedin, kullanıcılarına dayalı araştırmalarına bir yenisini ekledi. Silikon Vadisi'ndeki yazılım mühendislerinin hangi girişimlere rağbet gösterdiğini bir kez daha listeledi.

Mühendisler tarafından en çok ilgi gören 10 girişim listesi, Bay Arena bölgesindeki 287,000 bin mühendisin Linkedin profillerine dair verilerin analiziyle oluşturulmuş. Bu yılki listede geçen yılın listesinden biraz farklı ve bize daha yakın olan girişimlerden Pinterest'in bu yıl da listede yer alması dikkat çekiyor.

Çevrimiçi depolama hizmetlerine ve büyük veri girişimlerine ilgi yüksek

Geçen yılın 4. sü Cloudera (büyük veri ile ilgileniyor) bu yılın birincisi ve 2. sırada geçen yıl listede yer almayan çevrimiçi dosya depolama servisi Dropbox geliyor. Geçen yıl Dropbox alternatifi Box listedeydi. Silikon Vadisi mühendislerinin en çok ilgi gösterdiği 3. şirket Violin Memory de çevrimiçi depolama, büyük veri ve sanallaştırma hizmetleri veriyor.

Listenin devamındaki girişimler Nimble Storage, Hortonworks, GoPro, Jawbone, Big Switch Networks, Pinterest ve Nutanix olarak sıralanıyor ki Dropbox alternatiflerinin ve büyük veri hizmetlerinin öne çıktığını görüyoruz. Giyilebilir teknolojinin temsilcilerinden Jawbone'un da altını çizmek gerekiyor. Yine donanım odaklı girişimlerden Nest, Lytro ve Fitbit de adı anmaya değer girişimler arasında gösteriliyor.

Linkedin, şirketlerin kendilerini, çalışma alanlarını ve yeteneklerini iyi şekilde yansıtmasını tavsiye ederken Bright.com tarafından sunulan bir araştırma teknik özgeçmişlerde hangi kelimelerin daha fazla ilgi gördüğünü listelemiş.

Son olarak Linkedin ülke tabanında bir sıralama yapmadığı için Türkiye'deki yazılım mühendislerinin tercihini bilemiyoruz ama siz en azından ilk 3 tercihinizi yorumlarda paylaşarak gözümüzde bir tablo canlanmasını sağlayabilirsiniz. :)

linkedin yazilim muhendisi Infographic-Final

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.