İlk Türk ekibi Countly'e yatırım yapan Seedcamp'den mesaj var

İlk Türk ekibi Countly'e yatırım yapan Seedcamp'den mesaj var

Konuk yazarımız Carlos Eduardo Espinal, Seedcamp ortaklarındandır. @cee

Seedcamp İstanbulTürkiye, yüzyıllardır dünya kültürünü en çok etkileyen ülkelerden biri ve ülkenin yenilik alanında attığı çok sayıdaki adımın yanı sıra, Türkiye’nin en büyük e-ticaret şirketinin kurucusu Hanzade Doğan Boyner ve oyun şirketi Peak Games’in kurucusu Sidar Şahin gibi harika girişimcilerle birlikte, dünya çapındaki teknik girişimcilik ve yenilikçilik alanında gitgide daha ön planda yer alıyor.

Seedcamp, en yetenekli girişimcileri bir araya getirmek ve uluslararası alanda büyüyebilecekleri bir platform oluşturmak için 2007 yılından bu yana yeni ekosistemlere ulaşıyor. Türkiye’nin devam eden büyümesi üzerine, Türkiye'deki en iyi teknoloji girişimleri ekosistemini bir araya getirecek bir etkinlik düzenlemeye karar verdik ve bu kararımız bizi hiç pişman etmedi.

Mini Seedcamp etkinliğimizi İstanbul’un önde gelen teknik okullarından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenledik ve güvenlik teknolojisi şirketlerinden Türkiye pazarına yönelik sosyal ağlara kadar değişen çeşitli Türk girişimlerle bir araya geldik. Ayrıca, 212 Ltd’den Dilek Dayınlarlı, Hummingbirds’den Pamir Gelenbe, Endeavor’dan Didem Altop, Revo Capital’dan Cenk Bayrakdar ve FormSpider’dan Yalım Greger gibi bazı harika gurularla da tanışma fırsatı elde ettik.

countly-logoO gün tanıştığımız şirketlerden bizim için en göze çarpanı ve nihayetinde Berlin’deki Seedcamp Week etkinliğine ve ailemize katılmak üzere seçtiğimiz Countly idi. Daha önce büyük telekomünikasyon teknolojisi üreticisi Huawei’de çalışan kurucu Onur Alp Soner, daha verimli mobil analitik verilerini gerçek zamanlı olarak sunmanın bir yolunu bulmuş. Rus arama motoru Yandex, Intel, EMC ve Evernote gibi bazı harika şirketleri portföyünde barındıran Onur, firmaların performans analizlerini açık kaynaklı olarak almalarını sağlayan bir teknoloji platformu oluşturmuş. Ancak bu platformu eşsiz kılan en önemli özelliği, hassas verilere sahip firmaların kendi tesislerinde, özel olarak çalıştırmasına izin vermesi.

Countly ekibi, programımıza katılmanın bir parçası olarak, potansiyel kurucular, gurular ve yatırımcılarla görüşmenin yanı sıra yoğun Seedcamp eğitim programı ile genel hatalara düşmeyi önlerken şirketlerini nasıl ölçeklendireceklerini öğrenmelerine yardımcı olacak 2000’den fazla gurumuz ile tanışma fırsatını elde edecek.

Büyük veya hızlı büyüyen bir pazarda startup kuruyorsanız, global bir lider olmak için motivasyonunuz ve isteğiniz yüksekse ve Seedcamp programında yer almak istiyorsanız, Seedcamp Week Londra’ya başvurun. Son başvuru tarihi 12 Ağustos.

Seedcamp Week Londra, Eylül’ün ilk haftası düzenlenecek. Web teknolojisi, mobil ve yazılım alanındaki en iyi 20 yeteneği Avrupa’dan ve tüm dünyadan lider girişimciler, geliştiriciler, uzmanlar ve yatırımcılarla buluşturmayı amaçlayan bu etkinlik bir hafta sürecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.