iPhone'lar için de ücretsiz olan WhatsApp, yıllık üyelikli modele geçti

iPhone'lar için de ücretsiz olan WhatsApp, yıllık üyelikli modele geçti

Telekomünikasyon şirketlerinin SMS cirolarına darbe vuran uygulamaların başında gelen WhatsApp, yıllık üyelikli modele geçiyor. iPhone'lar için ilk günden beri ücretli olan uygulama, bugün yayınlanan güncellemeyle birlikte ücretsiz oldu.

Bu güncellemeyle birlikte ilk yıl ücretsiz olarak kullanılabilecek olan WhatsApp, ilk yılın sonunda her yıl sizden 1 dolar yani Türkiye pazarındaki fiyatıyla 1.79 TL ücret alacak.

Viber gibi ciddi bir rakibi olan WhatsApp, buna rağmen uzun süredir iPhone'larda ücretli olarak yoluna devam etmişti. Android versiyonu ücretsiz olan uygulamanın bu pazarda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Reklam modelini benimsemeyen şirket, neden reklam satmadıklarını daha önce bloglarından yayınladıkları bir yazıyla kullanıcılarına açıklamışlardı.

Bu yüzden Android versiyonuna en azından kısa vadede reklamların gelmesi çok olası değil.

iPhone'lar için çıkan 2.10.1 güncellemesiyle iClobud'a yedekleme seçeneğini de kullanıcılara sunan şirket, bir taraftan da geliştirmelere devam ediyor. Freemium modeline geçen şirketin aslına bakarsanız bu tarafta değerlendirebileceği farklı fırsatlar da bulunuyor. İkili anlaşmalarla farklı ağlara entegrasyon tarafından büyük şansı bulunan şirket, Facebook ve Google gibi teknoloji devlerinin yanı sıra telekom operatörlerinin de ilgisini çekebilir. Yani WhatApp satın alındı haberini yapmamız oldukça olası.

Unutmadan WhatsApp'ı bu güncellemeden önce yükleyen iPhone kullanıcıları, bu değişiklikten etkilenmeyecek ve herhangi bir yıllık ücret ödemelerine gerek olmayacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.