EPiN.com.tr Amerikalı Livegamer'ın mikro ödeme platformuna dahil oluyor

EPiN.com.tr Amerikalı Livegamer'ın mikro ödeme platformuna dahil oluyor

İnternette oyun ve mobil ödeme ilişkisi hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye’de elektronik PIN satış hizmeti veren EPIN.com.tr ile gelişmiş mikro ödeme ve parasallaştırma altyapısı sunan Amerikalı Live Gamer arasında yapılan işbirliği de ülkemizdeki online oyun-mobil ödeme ilişkisinin gidişatına dair fikir veriyor.

Daha önce sizlere tanıttığımız EPIN, kredi kartı kullanamayan genç oyuncuları hedefliyor ve 2010 yılından bu yana çok sayıda iş ortağıyla çalışıyor. Dijital eğlence sektöründe mikro ödeme ve sanal ürün parasallaştırması üzerine çözümler sunan sunan Live Gamer ise yatırım destekli küresel bir pazar oyuncusu.

livegamer.com

İki şirket arasında imzalanan anlaşma ile EPIN’in ödeme çözümleri Live Gamer’ın Elements isimli platformuna dahil oluyor. Bu sayede dünya çapında 100’den fazla ödeme yöntemini destekleyen Elements platformunun kullanıldığı oyun ve mecralar Türkiye'deki oyuncular için daha erişilebilir olacak.

2007 yılında kurulan Live Gamer’ın Global Ödemelerden Sorumlu Genel Müdürü Clayton Foster, Türkiye'nin potansiyeli ve büyüme hızıyla önemli bir pazar olduğunun altını çiziyor. EPIN’in COO’su Taygun Alban ise bu anlaşmayla EPIN'in daha hızlı büyüyeceğini ifade ediyor ki Live Gamer'ın işortaklarına baktığımızda bu beklentinin sebebini anlayabiliyoruz.

Dijital eğlence şirketlerine hızlı ve güvenli bir ödeme yöntemi sunmak amacıyla şirketlerin ödeme metodlarını aynı çatı altında organize edebilecekleri tek bir API geliştiren EPIN, aldığımız bilgiye göre şu anda online oyun pazarındaki alışveriş ve işlemlerin ortalama yüzde 40-45’inde kullanılıyor. Hali hazırda önemli oyun firmalarıyla çalışan ve portfolyosunu sürekli geliştirmeye çalışan EPIN'in yeni haberlerini paylaşacağımızı tahmin ediyor ve bu işbirliğinin her iki tarafı da mutlu etmesini umuyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.