Yeni Google Haritalar denemeye hazır

Google Mayıs ayında düzenlediği I/O etkinliği esnasında Haritalar’ın yeni bir sürümü üzerinde çalışılmakta olduğu haberleri ilk kez açıklamıştı. O dönem henüz ortada yeni Haritalar’ın özellikler ve yapısına detaylı bir açıklama yoktu fakat bol bol söylenti vardı. Bu söylentilerin ne kadarı kulağınıza çalındı ve ne kadarını merakla bekliyordunuz bilmiyorum ama nihayet Google yeni Haritalar’ın hazır olmak üzere olduğunu resmen duyurdu.

Yapılan açıklama son derece kısa ama neyse ki 2,5 dakikalık bir videosu var (bu yazının alt kısmında görebilirsiniz). Google tamamen etkileşimli hale getirilmiş ve tasarımında önemli değişikliklere gidilmiş olan yeni nesil Haritalar’ı şu an için açmış değil fakat en azından bir ön izleme seçeneği sunmuş.

Bu sırada Google Haritalar’dan bahsetmişken, uzun süredir bu uygulamadan mahrum kalan iPad kullanıcıları için bir de güzel haber var…

Hatırlayacağınız gibi iOS6 ile birlikte Apple’ın kendi haritalarını devreye sokması Google Haritalar’ı tercih eden kullanıcılar tarafından tepki ile karşılanmıştı. Ancak 2012 sonlarında sadece iPhone kullanıcılarına özel olarak yayınlanan Haritalar uygulamasının sadece 2 gün içerisinde 10 milyon kez indirilmiş olması bu konudaki beklentinin ne kadar ciddi olduğunu da ortaya koymuştu. Hatta MoPub’ın raporuna göre Google Haritlar’ın iPhone uygulamasının yayınlanması kullanıcıların eski sürümden iOS6’ya geçişlerinin hızlanmasına bile neden olmuştu.

Google Haritalar

İşte iOS kullanıcıları için bu kadar önemli olan Haritalar uygulamasından artık iPad kullanıcıları da yararlanabilecek. Şu an için sadece uzak doğu ülkelerine açık olan App Store’da görülebilen iPad için Google Haritalar’ın zaman içerisinde diğer ülkelere de açılması bekleniyor.

Ve Google Haritalar’ın masaüstü sürümüne dönecek olursak, bahsettiğimiz gibi yeni nesil Haritalar neredeyse hazır. Yeni Haritalar’ın göze çarpan özellikleri arasında tam ekran görüntüleme, uzaya kadar zoom out yapabilme, daha hızlı yüklenen vektörel grafikler, daha işlevsel bir arama çubuğu (sol üst köşede), kullanıcıların yükledikleri fotoğraflar (sağ alt köşede) ve alternatifli navigasyon seçenekleri yer alıyor.

Google Haritalar

Bu sırada siz de yeni Google Haritalar’a göz atmak için şu adresi ziyaret ederek, sayfanın üst kısmındaki (veya en altındaki) “Şimdi deneyin” butonuna tıklayabilirsiniz. Buradan sonra isterseniz yeni Haritalar’ın özelliklerini kendiniz keşfedebilir, isterseniz de sağ tarafta yer alan “Tura katılın” butonu ile özellikleri size Google’ın göstermesini isteyebilirsiniz.

Ama devam etmeden önce henüz izlemediyseniz aşağıdaki tanıtım videosuna bir göz atmanızı öneririz. Sonrasında da yeni Haritlar’ı nasıl bulduğunuza dair yorumlarınızı bu sayfada diğer Webrazzi okurları ile paylaşabilirsiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.