Mobil uygulamalar için detaylı "bug" tespit ve raporlama servisi: Instabug

Mobil uygulamalar için detaylı

Sizlere Instapaper'ın yaratıcısı Marco Arment'in yeni projesi olan Bugshot'tan bahsetmiştik. Yazıda da belirttiğimiz gibi Bugshot için servis ya da üçüncü parti bir yazılım diyemeyiz.

Bugunkü yazımıza konu olan Instabug ise Bugshot'ın aksine mobil yazılım geliştiriciler için tasarlanmış olan bir yazılım servisi.

Instabug'ı mobil uygulamalanıza entegre ettiğinizde kullanıcılarınızın veya kendi ekibinizin uygulama içinden geri bildirim/feedback yollaması ya da bug/hata bildiriminde bulunması için cihazlarını sallamaları yeterli oluyor. Normalde bu işlemler için tercih edilen geleneksel yollar biraz karışık ve zahmetli.

Instabug'ı mobil uygulamanıza entegre ettiğinizde kullanıcılarınızdan gelen bug/hata bildirimlerinde lokasyon, cihaz ve işletim sistemi versiyonu gibi işinize yarayabilecek çok sayıda bilgiyle birlikte ekran görüntüsü de size sunuluyor. Aynı zamanda bu bildirimleri ekip olarak kullanıdığınız proje yönetimi aracına yönlendirmeniz de mümkün.

Yaklaşık 1 sene önce Mısır'da başlayan bir girişim olan Instabug, tohum yatırım almayı ve çeşitli yarışmalardan ödüller kazanmayı şimdiden başardı. Hatta ekibin Google for Entrepreneurs programı kapmasında ABD'ye davet edildiğini de paylaşmış olalım. Şirketin merkezi ise hala Mısır'da bulunuyor.

instabug-kurucu-ortaklari
Instabug'ın kurucu ortakları Omar Gabr ve Moataz Soliman

Instabug'ın gelir modeli tahmin edebileceğiniz gibi ücretsiz olarak sunduğu giriş paketinin hemen üzerinde bulunan ücretli paket. Ücretli paket satın alan müşteriler özelleştirilmiş tasarım ve 7/24 destek gibi haklara sahip oluyor. Bu arada platformun beta sürecinde 200'ün üzerinde test müşterisi olmuş. Instabug şu an herkesin kullanımına açık durumda.

Kurucu ortaklar yaptıkları açıklamada gelecek sonbaharda kar eden bir şirket olmayı hedeflediklerini, şu an için tek düşüncülerininin yeni özellikler ekleyerek platformu güçlendirmek olduğunu söylediler.

instabug-hataraporu

Instabug şu an için yalnızca iOS uygulamalarına destek veriyor. Girişimin genç ekibinin kısa sürede diğer platformlar için de hizmet vermeye başlayacağını tahmin edebiliriz. Özellikle ülkelerindeki (Mısır) protestolar nedeniyle davet edildikleri ve ABD'de düzenlenen organizasyona vize alamamalarıyla dikkat çeken Instabug; yazılımcılar ve mobil uygulama sahipleri için sunduğu yararlı ve pratik bir ürün oluşuyla da kısa zamanda adından söz ettirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.