Instapaper'ın kurucusu Marco Arment yeni projesi ile karşımızda: Bugshot

Instapaper'ın kurucusu Marco Arment yeni projesi ile karşımızda: Bugshot

Instapaper isimli çoklu platform “bookmarking” aracının yaratıcısı olan Marco Arment'a daha önce Webrazzi'de yer vermiştik.

Marco'nun Instapaper haricinde imza attığı çok sayıda proje daha bulunuyor. Tumblr'ın, kurucusu David'in ardından ilk çalışanı olan Marco; bu sebeple şirkette önemli bir hisse opsiyonuna da sahipti. Yahoo Tumblr'ı satın aldıktan sonra Marco da ciddi bir miktarda nakit sahibi oldu. Yahoo'dan aldığı parayla ilgili olarak Marco, hem kendisi hem de ailesinin geleceğini bir anlamda güvence altına aldığını ve bu para sayesinde tamamen kendisinin istediği işleri para kazanma kaygısını ikinci plana atarak yapabileceğini söyledi.

Marco'nun Instapaper ve Tumblr haricinde 2012 Ekim'de piyasaya çıkarttığı The Magazine isimli bir de iOS dergisi bulunuyordu. Bulunuyordu diyorum çünkü Marco The Magazine'i de derginin editörü Glenn Fleishman'e sattı.

Marco'nun yeni projesi: Bugshot

Gelelim Marco'nun kısa süre önce duyurduğu yeni projesine. Bugshot isimli iPhone uygulaması ile iOS uygulamaları üzerinde rastladığınız bug'ları (hata) çeşitli oklar ve kutular yardımıyla dilerseniz yanlarına not da yazarak kaydedebiliyorsunuz. Daha sonra bu görselleri fotoğraf olarak kaydetmeniz, e-posta göndermeniz, Messages'dan paylaşmanız veya sosyal ağlarınıza yollamanız mümkün.

bughsot-ekran-goruntusu

iOS 7'nin halka açık olarak indirilmeye başlanmasına kısa bir süre önce yayına giren Bugshot; yazılımcılar ve uygulama sahipleri için olduğu kadar bu konuda titiz olan insanlara da hitap ediyor. Tabii Bugshot ile yazılımsal hata haricinde okuduğunuz bir yazıda dilediğiniz bölümleri de paylaşabilirsiniz. Bu arada Marco'nun Bugshot'ı tanıttığı yazıya şuradan ulaşabilirsiniz.

Bugshot için örneğin Instapaper gibi uzun soluklu, gelir modeline sahip veya kitleleri peşinden sürükleyecek bir uygulama diyemeyiz. Uygulama dar bir kitle için zaman kazandırıcı ve pratik bir araç olarak tasarlanmış, hatta herkesten önce Marco'nun kendi ihtiyacını çözüyor. :) Yine de 0.99 dolara satılan Bugshot sahibi için bir gelir kaynağı olacaktır. Diğer yandan Marco'yu takip eden herkes gibi ben de Bugshot'tan sonraki projeleri merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.