İşletmelere dijital menü çözümü sunan Smart Order, ilk 12 ay sonunda 300 müşteri hedefliyor

İşletmelere dijital menü çözümü sunan Smart Order, ilk 12 ay sonunda 300 müşteri hedefliyor

Bugün Türkiye girişimcilik ekosisteminde benzerine çok sık rastlamadığımız bir girişimle karşınızdayız: Smart Order. Smart Order adından da tahmin edebileceğiniz gibi işletmeler için dijital menü çözümleri sunuyor.

2012 yılının bu zamanlarında üzerinde çalışılmaya başlanan Smart Order, Ağustos ayının sonunda şimdiden anlaşmış olduğu işletmelerde kullanılmaya başlanacak. Projenin başında 4 tane kurucu ortak (Coşkun Mert Dalkıran, Can Michael Ergün, Emre Özsaygılı ve Hilmi Özsaygılı) ve bir de yazılım ekibi bulunuyor. Smart Order'ın tabletler, bilgi ekranları, dokunmatik ve gömülü ekranlar gibi teknolojik altyapı konusunda anlaşmalı olduğu bir de başka bir çözüm ortağı var.

Smart Menü işletmelere temel olarak menü maaliyetlerinden kurtulmak, menülerde çoklu dil kullanabilmek, sürekli misafirler için kişiselleştirme, sponsorluk alanları, müşteri ve restoran ile ilişkili verilerden uzun vadede yararlanmayı vaadediyor. Bunu yaparken de bulut bilişim tabanlı yazılım mimarisiyle güvenli bir altyapı sunuyor.

Smart Order'ın çalışma mantığı ise çok net. İşletmeye gelen misafirler tablet ya da gömülü ekran yardımıyla dijitalde bulunan menüden siparişlerini veriyor. Siparişler anında görevli garsonlara, mutfağa ve kasayı iletiliyor. Ayrıca Smart Menü'ye işletmelerin istemesi dahilinde çeşitli farklı çalışma çalışma koşulları da eklemek/çıkartmak mümkün.

smart-order-ekran-1

Projenin kurucu ortakları ile konuştuğumuzda sektörün henüz teknolojiye çok uzak olduğunu söylediler. Bu doğrultuda Smart Order ekibinin amacı ilk 6 aylık dönemde bilinirliğini artırmak. İlk 12 ay için ise hedef 300 işletme.

Smart Order'ın gelecek hedefleri arasında müşteri davranışları ve beğenileri üzerine restoran veya hizmet sahibi firmaları veriye dayalı olarak yönlendirebilmek de var. Diğer yandan ekip uzun vadede yurtdışına açılmayı düşünüyor.

smart-order-ekran-2

Smart Order uzun vadede bir reklam platformu da olmak istiyor

Smart Order ekibi, dijital reklam sektöründe sahip olduğu tecrübeyi bu projede de kullanmak istiyor. Misafirler ile işletmeler arasında ortada çok ciddi bir veri olduğundan dolayı dönüşüm oranı fazlasıyla yüksek olan bir reklam mecrası yaratılabilir. Ancak ekibin amacı reklam gibi gelir modellerine yönelmeden önce ilk olarak ürünün bilinirliğini arttırmak. Bu arada yukarıda bahsettiğimiz hedefleri daha hızlı ve emin adımlarla ulaşmak için şirketin finansman aradığını da belirtelim.

Yine ekibin paylaştığı bir veriye (TÜRES) göre yalnızca İstanbul'da 20 binden fazla restoran ve lokanta bulunuyor. Smart Order'ı yayılması zor ve teknolojiye kapalı bir pazar bekliyor. Şirketin bu pazardaki hamlelerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.