Nokia, 41 MP kamerasıyla Lumia 1020'yi tanıttı

Nokia, 41 MP kamerasıyla Lumia 1020'yi tanıttı

Nokia dün AT&T'nin erken yayınladığı bir YouTube videosuyla ortaya çıkan yeni telefonu Lumia 1020'yi New York'ta düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. 41 MP kamerasıyla dikkat çeken Lumia 1020, 4.5 inç AMOLED ekranı, Xenon flaşı, 32 GB hafızası ve 2 GB RAM'iyle dikkat çekiyor.

Tam HD çekim yapabilen Lumia 1080, her zaman olduğu gibi Windows 8 kullanıyor. Dün gerçekleşen ve Nokia CEO'Su Stephen Elop'un sunumuyla gerçekleşen basın toplantısında ayrıca Path, Vine, Flipboard ve Hipstamatic'in de Windows 8'li Nokia'lar için geliştirildiği duyurulmuş.

Nokia, Lumia serisiyle bildiğiniz gibi akıllı telefonlarını kullanıcılarına sunuyor. Akıllı telefon olarak Lumia 1020, serinin diğer telefonlarından tahmin edebileceğiniz gibi 41 MP'lik kamerasıyla ayrılıyor. Nokia daha önce aynı kamerayı Pureview 808'de kullanmıştı biz de incelemiştik.

nokia-lumia-1020-fotograf Fotoğrafa tıklayarak Lumia 1020 ile çekilmiş 10 mblık orjinal fotoğrafı inceleyebilirsiniz

Geçen yıl Temmuz ayında çıkan Pureview 808, geniş bir basın katılımıyla tanıtılmıştı. Eski yazıdan alıntılayacak olursak, Lumia'nın da sahip olduğu Pureview görüntüleme teknolojisi, yaklaşık 6 yıl süren bir ar-ge çalışmasının eseri. 41 MP sensörle çekilen görüntüler 8-5-3 megepiksel olarak kaydedebiliyor. Böylece ortaya çok zengin detaylara sahip, net görüntüler çıkıyor, bir hayli loş ortamlarda bile harika sonuçlar alınabiliyor. Buradan Noyan Ayan'ın yaptığı Pureview 808 incelemesine göz atabilirsiniz.

Lumia 1020'nin sahip olduğu üst düzey  kamera son dönemde iyice popüler olan fotoğraf paylaşım uygulamalarında ne kadar öne çıkar bilemiyorum. Ancak şirketlerin Nokia'yla yapacağı anlaşmaya da bağlı alarak belki kalitenin öne çıkarılması için bir ortak çalışmalar yapılabilir.

Amerika'da 26 Temmuz'da 299 dolar etiketiyle piyasaya çıkacak olan Lumia 1020'nin çok geçmeden Türkiye'de de piyasaya çıkacağını düşünüyorum. Türkiye fiyatının 1000 TL seviyesinde olacağını varsayabiliriz. Resmi tanıtımda da "Akıllı telefon fotoğrafçılığında yeni bir bölüm" olarak tanıtılan Lumia 1020'nin nasıl bir başarı yakalayacağını hep bereber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.