Türkiye'de erişimin engellendiği Deezer'dan açıklama geldi

Türkiye'de erişimin engellendiği Deezer'dan açıklama geldi

Kısa zaman önce Türkiye pazarına da giren Deezer'a erişimin ülkemizde engellendiğini dün geç saatlerde sizlerle paylaşmıştık.

Bugün ise Deezer konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İstanbul 28. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 04.7.2013 tarihli 2013/335 D. İş ve / sayılı kararı ile erişimin engellendiği platform yaptığı açıklamada; Deezer'ın 182 ülkede faaliyet gösterdiğini hatırlattı ve bu olumsuz sürecin kısa sürede çözüleceğine olan inancına vurgu yaptı.

Ayrıca Deezer bu süreçten olumsuz yönde etkilenen kullanıcılarının mağduriyetini minimuma indermek adına 12 Temmuz 2013 itibarıyla üyelik ücretlerini de iade ediyor.

Deezer'ın engellenmesini telif hakları ile ilgili bir konuya bağlayacak olursak; hatırlarsanız ülkemizde Fizy de mahkeme kararıyla kapatılmıştı. Fizy'nin yaşadığı süreç, platformu Turkcell'in satın almasıyla birlikte çözülmüştü. Kısa bir süre sonra yurtdışından önemli oyuncuların da gireceği bir online müzik pazarına sahip olan Türkiye'de konunun bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz.

Deezer'dan gelen açıklamanın tamamına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Deezer.com internet sitemizin; İstanbul 28. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 04.7.2013 tarihli 2013/335 D. İş ve / sayılı erişime engellenme kararına istinaden;

Konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak, basına da yansımış olan erişime engelleme kararının içeriğinin anlaşılması ve şirketimizin faaliyetlerine olan etkisini netleştirmek amacıyla, firmamız avukatları çalışmalarına başlamışlardır. Konuyla ilgili gelişmeleri, sizlerle paylaşıyor olacağız.

Bu süreçte değerli kullanıcılarımızın mağduriyetlerini minimuma indirmek adına; üyelik kapsamında ödedikleri bedeli 12 Temmuz 2013 itibarı ile iade ediyoruz.

Sizlerin de çok yakından takip ettiği Türkiye’de dijital müzik sektörü hızlı gelişmelere sahne oluyor. Bu noktada, 182 ülkede faaliyet gösteren öncü bir marka olarak, sürecin kısa sürede tamamlanacağına olan inancımızla; alakanız, anlayış ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Deezer Yönetimi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.