Kickstarter’ın yıldızı Pebble 275 bin siparişe ulaştı

Kickstarter’ın yıldızı Pebble 275 bin siparişe ulaştı

Bir akıllı saat projesi olarak Kickstarter’da 100 bin dolar toplamak amacıyla yola çıkan Pebble, aradan geçen süre içerisinde hayallerinin bile ötesinde bir noktaya ulaştı. Kickstarter üzerinden hedefinin tam 100 katını; 10 milyon dolar toplayan Pebble, şu ana kadar sadece ön siparişleri teslim etmesine rağmen toplamda 275 bin adet satışa ulaştığını açıkladı.

Yakın zamana kadar sadece internet üzerinden satışı bulunan Pebble, kısa bir süre önce ünlü BestBuy mağazalarında da satışa başladı. Pebble Technology’nin CEO’su Eric Migicovsky, öncelikli satışlarının internet üzerinden devam edeceğini, fakat ürünün bilinirliğini artırmak ve var olan kargo gönderim yükünü azaltmak için fiziksel mağaza satışına başladıklarını açıkladı.

Bu sırada Migicovsky, Pebble uygulamaları ile ilgili bazı önemli bilgileri de paylaştı…

Şu ana kadar Pebble cihazlarda toplam 1 milyonun üzerinde uygulama indirildiğini açıklayan Migicovsky, şu anda en büyük önceliklerinin uygulama geliştiricilerin daha pratik bir şekilde Pebble’a çeşitli uygulamalar geliştirebilmeleri olduğunu söyledi. Fakat bu konuda şu anda görünen en büyük sorun Pebble’ın SDK’sının henüz tamamlanmamış beta sürümünün ötesine geçememiş olması.

Pebble öncelikli sorunundan biri olan SDK konusunu çözmek için şu sıralarda hızlı bir şekilde ekibini büyütüyor. Mayıs ayında aldığı 15 milyon dolar yatırımın da etkisiyle ekibini 29 kişiye çıkartan Pebble 8 farklı pozisyon için yeni eleman arayışını da sürdürüyor.

Bu sırada Pebble birkaç hafta içerisinde iOS uygulamasındaki Gmail ve IMAP e-posta bildirimleri desteği de eklemiş olacağını duyurdu. Bu sayede artık iOS kullanıcıları yeni bir e-posta aldıklarında iPhone veya iPad’lerini kontrol etmeye gerek kalmadan haberdar olabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.