İnternetten kariyer danışmanlığı sunan Insparkus.com'dan ücretsiz meslek seçim sistemi

İnternetten kariyer danışmanlığı sunan Insparkus.com'dan ücretsiz meslek seçim sistemi

2008 yılında Özlem ve Gürkan Sarıoğlu tarafından tohumları atılan ve 2011 sonunda kurulan kariyer danışmanlığı sitesi insparkus.com, tamamen internet üzerinden sunduğu hizmetlerine Meslek Seçim Sistemi'ni de dahil ediyor ve bunu sponsorlar eşliğinde ücretsiz olarak sunuyor.

Kısaca İnsparkus'dan bahsedecek olursak; öncelikle kariyer danışmanlığında 10 yıllık bir deneyimin olduğunu söylemek gerekir. İnsparkus, kurucular gibi deneyimli kariyer koçları ile 18-30 yaş arası bireylerin kariyer seçimlerine destek sağlıyor. Öğrenci ve çalışan gençlerin kendilerini tanımalarını ve nasıl bir kariyerle nerelere ulaşacağını testler ve birebir görüşmelerle belirlemeye çalışıyor.

insparkus internet kariyer

İnternetten meslek seçim sistemi

Deneyimli bir ekibin geliştirip yönettiği ve internet üzerinden satışa sunulan ürünlere, 2013 yılı üniversite tercih dönemine özel ve ücretsiz bir ürün daha ekleniyor. Meslek seçim sistemi adı verilen ürün bu sene LYS’ye giren 850 bin kişiye en uygun (nitelik ve motivasyon açısından) üniversite/bölüm tercihi yapmasını sağlamayı hedefliyor.

insparkus meslek secim sistemi

18 Temmuz'a kadar sürecek seçim döneminde öğrencilere ücretsiz hizmet sunmak isteyen İnsparkus, bu hedefine ekşisözlük'ün de aralarında bulunduğu sponsorlarla ulaşıyor. Sene başında yurt dışı kaynaklı bir yatırım aldığını da öğrendiğimiz girişim Webrazzi okuyucularına özel bir kayıt sayfası da hazırlamış ve üniversiteye girecek adayların ilgisini bekliyor.

Çevrimiçi eğitim platformlarının artması gibi kariyer destek programlarının da internet ortamına taşınması artık alışıldık bir durum ve önümüzdeki yıllarda bu sistemlerin birbiriyle entegre olacağını görmeye başlayacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.