IFTTT iPhone uygulaması yayında!

Webrazzi'de sık sık konu ettiğimiz If This Then That (IFTTT); internet dünyasında yer alan çok sayıdaki araç ve servisin, birbirleriyle dilediğiniz koşullarda haberleşmesini sağlıyor.

Örneğin Facebook'ta etiketlendiğiniz her fotoğrafı Dropbox hesabınızda dilediğiniz bir klasör altında toplayabilirsiniz. Ya da YouTube'da favoriye aldığınız tüm videoları otomatik olarak Tumblr'daki blogunuzda paylaşmanız IFTTT ile oldukça kolay.

Tüm bu işlemler için yapmanız gereken bir IFTTT hesabına sahip olmanız ve kullanmak istediğiniz servisleri (son örnekte YouTube ve Tumblr) IFTTT hesabınız ile "bağlamanız". Sonrasında IFTTT'nin panelinde dilediğiniz bağlantıları ("recipe" deniyor) yaratabiliyorsunuz.

IFTTT resmi blog'undan bugün yaptığı açıklamada platformun iPhone uygulamasını duyurdu. Uygulamayı şu bağlantıdan iPhone'unuza indirebilirsiniz.

ifttt-iphone-app

IFTTT'nin iPhone uygulaması ile platformu iPhone'ununuzdan da kullanabilmenizin ötesinde cihazın bir takım özelliklerini IFTTT'ye "bağlayabiliyorsunuz". IFTTT'nin iOS uygulaması ile kontaktlarınızı, fotoğraflarınızı ve Reminder uygulamasını "recipe" oluştururken kullanabilir; belirlediğiniz bir durumdan sonra örneğin ekran görüntüsü alabilir veya kontakt listenizde yeni bir kayıt yaratabilirsiniz.

IFTTT'nin iPhone uygulamasında öne çıkan ve ilginizi çekebilecek "recipe" seçeneklerini de görebiliyorsunuz. Uygulamada yeni recipe yaratmak da mümkün ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi iPhone'a özel olmayan bir "recipe" yaratırken platformun web görünümünü kullanmak çok daha pratik olacaktır. Diğer yandan uygulamanın bir başka özelliği de herhangi bir "recipe" çalıştığında size bildirim göndermesi.

If This Then That yaptığı açıklamada iOS uygulamasını yakın gelecekte güncelleyeceğini ve uygulama içinde "recipe" yaratmak için daha çok seçenek (platformda "channel"/kanal deniyor) olacağını paylaştı. Ancak şirketin Android -ve iPad- uygulaması için henüz resmi bir söylemi bulunmuyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.