Shiftdelete.net'in dijital dergisi 100 bin cihaz barajını geçti

Shiftdelete.net'in dijital dergisi 100 bin cihaz barajını geçti

Türkiye'nin en eski ve tecrübeli teknoloji haber sitelerinden biri olan ShiftDelete.net'in haftalık dijital dergisi akıllı cihazlarda 100 bin barajını aştı.

Sadece tabletlere özel olarak hazırlanan ücretsiz Türkçe içerikli dijital yayınlar arasında bulunan SDN Teknosa Magazin (iTunes, Google Play), 2009 yılı sonunda PDF türünde de yayınlanmaya başlamıştı. Arşivciler için ilk sayıları dosya indirme sitelerinde paylaşılan SDN Teknosa Magazin iPad ile mobil uygulama dünyasına adım atınca kazanç kapısını da aralamış.

Haziran 2011'den itibaren Teknosa işbirliğiyle yayın hayatına devam eden dergi, interaktif haliyle Nisan 2012'de iPhone'a özel haliyle Gazete Bayisi (Newsstand) uygulamasına girerek bu alanda kalıcı olacağını göstermişti.

sdn magazin 2Önceleri kullanıcılarının internetsiz ortamda da dergiden tam anlamıyla faydalanmasını isteyen ShiftDelete.net, kullanıcılarla yaptığı değerlendirmeyle özellikle video içerikleri çıkararak dergi boyutunu 30 MB civarına düşürmesiyle de olumlu bir adım atmış.

Tabletler, akıllı telefonlar ve akıllı televizyonlarda

Kendine özel yazarları olan dergi ülkemizde ücretsiz dijital yayıncılık adına iyi bir örnek teşkil ediyor. Distimo’nun verilerine göre şu anda 100 bini aşkın cihaza ulaşmış durumda ve her sayısı 10 binlerce kez indiriliyor.

16 Haziran 2013'ten bu yana Android kullanıcılarına da hitap ediyor. Samsung'un akıllı televizyonlarında da SDN Teknosa Magazin'e erişilebiliyor.

Şu anda 48. sayısı yayında olan ShiftDelete.net'in teknoloji dergisi sponsorluk ve reklam alanlarının satışıyla ücretsiz olarak okuyucularla buluşmaya devam edecek gibi. Windows Phone ve Windows 8 uygulamaları tamamlandığında ise muhtemelen kullanıcı sayısı 200 bine doğru ilerleyecek.

SDN Teknosa Magazin'in web sürümüne sdn.teknosa.com adresinden de erişebileceğinizi paylaşırken teknoloji haberciliğini daha geniş kitlelere yaymasını temenni ettiğimizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.