Benim favori servislerimden Fancy'ye 53 milyon dolar yatırım geldi :)

Benim favori servislerimden Fancy'ye 53 milyon dolar yatırım geldi :)

Beni yakından tanıyan arkadaşlarım ve Webrazzi konferanslarına katılanlar iyi bilirler ki, Fancy benim son dönemlerde en beğendiğim girişimlerin başında gelir. Online alışverişe kattığı sosyal katmanla ve bence çok başarılı olan kullanıcı arayüzleri ve mobil uygulamasıyla alıveriş deneyimini çok farklı bir boyuta taşıyan Fancy, aralarında American Express, aktör Will Smith ve Len Blavatnik'in bulunduğu bir gruptan toplam 53 milyon dolar yatırım almış.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklarına dayandırdığı habere göre bu yatırımla Fancy'nin değeri 600 milyon dolara ulaşmış. Yine aynı kaynaklardan alınan bilgiye göre şirket şu anda aylık 3 milyon dolar gelir elde ediyormuş.

Bugüne kadar toplam 59.4 milyon dolar yatırım almış olan şirketin yatırımcıları arasında hali hazırda Twitter kurucusu Jack Dorsey, Facebook kurucusu Chris Hughes gibi isimler yer alıyordu. Hatta Jack Dorsey'in Fancy yönetim kuruluna girdiği de yatırımla ilgili haberde konuşulan diğer detaylar arasında yer alıyor.

Yazının başında da belirttiğim gibi, benim son dönemlerdeki en favori servislerim arasında yer alan Fancy'nin özellikle yaşattığı mobil tecrübeyi her fırsatta çeşitli platformlarda anlatıyorum. Son derece hızlı şekilde alışverişi tamamlamayı sağlayan servis, elbette kullanıcıları tarafından sisteme eklenebilen ürünler ve yine kullanıcılar tarafından ürünlerin beğenilmesi ile sağlanan ürün değerlendirmeleri ile geleceğin alışveriş tecrübesini yaşatıyor dersem yanlış olmaz.

Bu kadar Fancy demişken Türkiye'de benzer kulvarda iş yapan girişimler olduğunu da atlamayalım tabi ki... Benim hızlıca aklıma gelen benzer servisler arasında Tarzimon ve Sosyotik'i sayabilirim. Eğer atladığım varsa yorumlarda paylaşırsanız sevinirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.