Yahoo'dan yaklaşık 50 milyon dolarlık bir satın alma daha: Xobni

Yahoo'dan yaklaşık 50 milyon dolarlık bir satın alma daha: Xobni

Webrazzi'de Aslanoba Capital'in yatırım haberleri kadar Marissa Mayer'in CEO olarak göreve başlamasının ardından Yahoo'nun da satın alma haberlerini kaleme aldık. :) Bugünün şanslı ismi ise Xobni.

MIT'li (Massachusetts Institute of Technology) iki oda arkadaşının 2006 yılında San Francisco'da kurduğu Xobni, insanların e-posta kutuları ile kontakt listelerini arama ve keşfetme gibi özellikler katarak kullanımı çok pratik ayrıca yararlı bir hale getiriyordu.

Xobni'nin Outlook, iCloud Gmail ve mobil platformlar için farklı farklı isimler verdiği alt ürünleri bulunuyor. Uygulamanın çalışma mantığı ise kullanıcıların e-posta, arama ve SMS geçmişlerini tarayarak sosyal ağların da desteğiyle çok sayıda detay ile birlikte iletişime geçilen kişileri saklaması ve daha.

marissa-maye

Y Combinator geçmişi de bulunan girişim; bugüne kadar aralarında First Round Capital, Atomico ve SV Angel'ın da bulunduğu isimlerden toplamda 40 milyon doların üzerinde yatırım almıştı. Yahoo'nun Xobni'yi satın almak için henüz resmi olarak doğrulanmasa da 50 milyon dolar civarında bir ödeme yaptığı konuşuluyor.

Xobni ekibi resmi blog'undan yaptığı açıklamada bundan sonra Yahoo'nun Sunnyvale/California'da bulunan merkezinde çalışmaya başlayacaklarını duyurdu. Yapılan açıklama Xobni kullanıcılarının şu an için herhangi bir kapanma veya benzer bir engelleme ile karşılaşmayacağına da vurgu yapıldı. Yahoo'nun konuyla ilgili attığı tweet ise şu şekilde:

Yahoo'nun Xobni'den sonra Yahoo Mail ve Messenger gibi ürünlerinde ciddi iyileştirmelere gitmesi muhtemel. Xobni'nin mobil ve web tecrübesinden dolayı Yahoo'nun bir çok platformda bu iyileştirmeyi gerçekleştirmesi muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.