Samsung, online eğlence servisi Boxee'yi 30 milyon dolara satın aldı

Samsung, online eğlence servisi Boxee'yi 30 milyon dolara satın aldı

Türkiye'de satışı olmadığı ve uygulamaları çalışmadığı için çok fazla bilinmeyen Boxee, Samsung tarafından satın alındığını ana sayfasında yaptığı açıklamayla duyurdu. İsrail merkezli girişim en son CES fuarında tanıttığı Boxee TV ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Çeşitli kaynaklara göre 30 milyon dolardan tamamlanan satın alma ile Güney Kore'li teknoloji devi akıllı televizyon tarafında önemli bir adım atmış oldu. 45 çalışanı olan Boxee şimdiye kadar 26.5 milyon dolar yatırım almıştı.

Samsung tarafından yapılan açıklamada Boxee satın alması ile önemli yetenek ve değerlerin şirkete dahil edildiği paylaşılmış.

boxeetv-television

Özellikle akıllı televizyon tarafında televizyon üreticileri her ne kadar büyük umutlar beslese de istenilen noktaya erişebildiklerini söylemek güç. Yazılım tarafında yaşanan sıkıntılar hali hazırda çok fazla eleştirilirken, yeterli içeriğin de sağlanamaması akıllı televizyon dönüşümünün önünü kesen en önemli faktör.

Tüm dünyaya çok farklı ürünler temin eden Samsung'un arka planda sıfırdan ekip kurarak, film ve dizi teliflerini sağlıklı bir şekilde yönetmesi ve aynı kaliteyle televizyonlarına aktarması oldukça zor bir hedef. Bu açıdan bakıldığnda yapılmak istenen işi başarıyla gerçekleştiren Boxee'nin satın alınmasının oldukça doğru bir karar olduğu söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.