Yahoo'dan bu sefer de mobil video alanında bir büyük satın alma daha: Qwiki

Yahoo'dan bu sefer de mobil video alanında bir büyük satın alma daha: Qwiki

Marissa Mayer'in CEO olarak göreve başlamasının ardından çok sayıda satın alma (15) yapan ve şirket içi süreçlerde de yenilikçi adımlar atan Yahoo, bu sefer de mobil video alanında öne çıkan uygulamalardan biri olan Qwiki'yi satın aldı.

2011 yılında New York'ta kurulan Qwiki, kuruluşunda "görsel ve sesli bir Wikipedia" olarak yola çıkmıştı. TechCrunch ve Apple gibi şirketlerden çeşitli ödüller de kazanan Qwiki, iş modelinde değişikliğe giderek son dönemde sosyal bir video oluşturma/derleme platformu halini aldı.

Satın almayla ilgili resmi rakam henüz açıklanmazken ortada dolaşan tahminler 50 milyon dolar gibi bir meblağı işaret ediyor. Yahoo'nun açıklamasına göre satın almanın ardından Qwiki çalışanları da Yahoo'nun NYC'deki ofisine taşınacaklar. Yahoo ayrıca yaptığı açıklamada Qwiki uygulamasını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Satın almanın arından Qwiki kurucu ve CEO'su Doug Imbruce'un tweetine buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Qwiki ekininin satın alma sonrası hazırladığı -yine Qwiki ile- ve resmi blog'un paylaştığı video da hemen aşağıda:

Qwiki'nin geçmişinde aralarında Facebook kurucu ortağı Eduardo Saverin'in de bulunduğu bir gruptan 10 milyon dolara yakın bir yatırım almış olduğunu da paylaşalım. Kendini video üretimi konusunda lider olarak tanıtan şirket, iPhone uygulaması üzerinde hali hazırda var olan görsel materyallerden video filmler yaratmanıza olanak veriyor.

Yahoo Qwiki ile mobil video alanında yaşanan rekabete ortak olmak istiyor

NYC'nin en çok öne çıkan internet girişimlerinden (aynı Tumblr gibi) biri olan Qwiki; kurucu ekibinin tecrübesi, kısa geçmişinde kazandığı büyük kullanıcı kitlesi ve video ile arama teknolojilerindenki başarısıyla öne çıkıyor. Yahoo'nun Qwiki'yi nasıl kullanacağını hep beraber göreceğiz. Ancak genel tahmin Yahoo'nun uygulamayı kapatmayacağı veya hali hazırda kendisine ait olan başka bir servisle birleştirmeyeceği yönünde.

2 sene öncesine kadar Socialcam, Threadlife ve Viddy gibi oyuncuların temsil ettiği sosyal ve mobil video uygulamalarında Vine ve Instagram'ın katılımıyla tüm dengeler değişmişti. Yahoo'nun da Qwiki hamlesiyle bu oyunda yer almak istediğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.