Mobil uygulama geliştirme platformu Pixate, 3.8 milyon dolar yatırım aldı

Mobil uygulama geliştirme platformu Pixate, 3.8 milyon dolar yatırım aldı

Mobil platformlar gerek uygulama pazarı gerekse reklam potansiyeli olarak büyüdükçe, mobil yazılımı kolaylaştıran araçların sayısı ve önemi de giderek artıyor. Bu yazımızın konuğu dün resmi blog'undan yayınladığı açıklama ile 3.8 milyon dolar yatırım aldığını duyuran Pixate.

Y Combinator'ın 2012 yaz dönemi girişimlerinden olan Pixate, Palo Alto merkezli. Pixate'in bir diğer özelliği de geçmişte Kickstarter'da yer alması ve 455 kişiden 61 bin 274 dolar toplaması.

iOS işletim sistemi için native yani hibrit olmayan uygulamalar geliştirmenizi kolaylaştıran bir araç olan Pixate, şu an Mac'lerde kullanılabiliyor. Yazılım geliştiricilerin ücretsiz olarak indirebileceği Pixate, oldukça bilinir olan CSS ile uygulama geliştirmeye olanak sağlıyor. Pixate'in yazılım geliştiricilere en büyük katkısı zaman kazandırmak, uygulamanın gelir modeli ise şu an ücretli olarak verilen destek hizmetine dayanıyor.

2012 Mayıs'ta kurulan Pixate, ilk kararlı sürümünü geçtiğimiz Ocak ayında çıkartmıştı. Şirket bugün yaptığı açıklamada Accel Partners imzalı, 3.8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Pixate ekibi yaptığı açıklamada geçmişinde Facebook, 99designs, Rovio, Dropbox ve Aptana gibi şirketler bulunan Accel Partners'tan yatırım aldıkları için oldukça mutlu olduklarını belirtti.

pixate-deneme-goruntusu

Gelelim Pixate'in bu 3.8 milyon dolar ile ne yapacağına. Koyulan hedeflerden biri dokümantasyonu geliştirmek ve yazılım geliştiricilere sunulan örnek proje sayısını arttırmak. Pixate'in yatırımdan sonraki planları arasında en çok dikkat çeken ise platformun Android ve Mac için de uygulama geliştirebilir hale gelmesi. Tabii bunun için Pixate'in öncelikle mühendislik ekibini genişletmesi gerekiyor.

Detaylandırmak gerekirse; Pixate'i benzerlerinden ayıran önemli bir fark bulunuyor. Pixate, diğer bir çok rakibinin yaptığı gibi hibrit uygulama üretmiyor. Pixate kullanarak hibrit olmayan uygulamaları, CSS gibi herkesin aşina olduğu bir teknolojiyi kullanarak (üstelik gerçek zamanlı olarak yazdığınız kodun ekran üzerinde yansımasını görebiliyorsunuz) çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yazabiliyorsunuz. Şirketin amacı da yakın vadede bu kolaylığı iOS uygulama geliştiricilerine ek olarak Android ve Mac uygulaması yazanlara da sunmak.

Pixate'in hem aldığı yatırım hem de yatırımda bulunan Accel Partners imzası oldukça önemli. Palo Alto merkezli şirketin, hedeflediği gibi iOS'un yanında Android ve Mac için de uygulama geliştirebilir hale gelmesiyle birlikte pazarda kendine yer açması olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.