iOS platformu için 'to-do list' uygulamaları rekabetinde yeni bir oyuncu: Swipes

iOS platformu için 'to-do list' uygulamaları rekabetinde yeni bir oyuncu: Swipes

Mobil platformlarda ve web ortamında; birbirinden farklı çok sayıdaki amacı çözmek için geliştirilmiş yüzlerce yapılacaklar listesi (to-do list) uygulaması bulunuyor. Bu yazının konusu ise iOS platformu için geliştirilen Swipes.

Sizlere daha önce yine iOS platformu için geliştirilen Clear'dan bahsetmiştik. Clear'ın haricinde iOS'da Wunderlist ve Any.DO gibi çok sayıda isim aynı kategoride yarışıyor. Tabii bu yarışa Apple'ın da Reminders ile dahil olduğunu belirtelim.

Şu an için yalnızca iPhone ve iPod touch'larda çalışabilen Swipes'ı buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Swipes'ı indirdikten sonra ister Facebook hesabınız ile giriş yapabilir, isterseniz de basit bir form aracılığıyla platforma üye olabilirsiniz. Üyelik işlemini bir şekilde geçip genel görünüme ulaştığınızda ise diğer bir çok yapılacaklar listesi uygulamasında olduğu gibi; kullanıcıların uygulamayı tanımasını kolaylaştırıcı bir takım hazır işlerle karşılaşıyorsunuz.

İçerisinde özellikle tasarım ve kullanıcı deneyimi noktalarında Clear'dan önemli izler taşıyan Swipes için Clear'ın biraz daha fonksiyonel hali diyebiliriz.

Swipes'da ertelemek istediğiniz işin üzerine gelip sol tarafa doğru sürüklediğinizde sizden o işi ne zamana ertelemek istediğinizi girmeniz isteniyor. Swipes'ın bir diğer farkı ise sahip olduğu etiket mekanizması ile işleri gruplamanıza (ev, okul, kız arkadaş gibi) olanak sağlaması.

Web ve Android'e de geliyor

Swipes'ın Hollandalı geliştiricisi Kasper Pihl Tornøe, uygulamanın her zaman için ücretsiz olarak kalacağını, gelir modelinin ise uygulama içi satın alma ile ek bir takım özellikler sunmaya dayanacağını söylüyor. Ayrıca uygulamanın yaratıcısı yaptığı açıklamada Swipes'ın Android ve web versiyonu için çalışmalara başladığını da duyurdu.

Kuşkusuz internet dünyasının en renkli ve çeşitli araçlarından biri yapılacaklar listesi uygulamaları. Swipes da yukarıda anlattığımız yollarla iOS platformunda bireysel (ilerde grup kullanımlarına yönelik özellikler de eklenebilir) kullanım için alternatiflerden biri olmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.