Android için Firefox Türkçe test sürümüyle Google Play'de

Android için Firefox Türkçe test sürümüyle Google Play'de

Android'in dünyanın en popüler akıllı telefon işletim sistemi olması bir çok ülke gibi Türkiye'de de kendini gösteriyor ve yerel uygulama ihtiyaçları artıyor.

Firefox Türkiye de Android için Firefox'un Türkçe dil destekli ilk test sürümünü yayınlayarak en temel ihtiyaçlardan birine yanıt veriyor.

Google Play'den indirebileceğiniz Android için Firefox’un yeni test sürümü yeni özelliklerin yanı sıra küçük ekranlı Androidli cihazlara daha fazla yer açan bir tasarıma ve otomatik alan adı tamamlama özelliğine sahip.

firefox-beta-turkce

Diğer yandan Android için Firefox Beta, güncellenen bir RSS okuyucusu da içeriyor ve arama motoru tarafında Google, Yandex, Vikipedi ve Twitter tercihlerini sunuyor.

Android için Firefox'un yeni sürümü Türkçe'nin yanında Macarca dil desteğine de sahip ve artık desteklenen dil sayısı 20. Android için Firefox Türkçe, 6 haftalık süresinin ardından kararlı sürüme geçecek ve bu 6 hafta içinde kullanıcılardan gelen öneriler ve hata bildirimleri değerlendirilecek.

firefox-beta-turkce 2

Firefox'un yerelleşmesi pazar payı açısından önemli olduğu kadar Firefox OS'a geçiş içinde önem taşıyor. Biraz önce Mozilla'nın göndermiş olduğu bültene göre de Firefox OS bu ay itibariyle dünyanın çeşitli ülkelerinde piyasaya çıkmaya başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.