HP akıllı telefon işine geri döneceğinin sinyallerini verdi

HP akıllı telefon işine geri döneceğinin sinyallerini verdi

Hewlett-Packard kuruluşu 1939’a kadar uzanan teknoloji dünyansın en köklü firmalarından biri ve bilgisayar donanım alanındaki öncü şirketler arasında yer alıyor. Teknoloji dünyasının bu kadar içerisindeki hiçbir firma gibi HP de mobil cihazların yükselişine kayıtsız kalabilecek durumda değil.

Bilgisayarın yanı sıra akıllı telefon pazarındaki gücünü artırmak için WebOS’un sahibi Palm’ı 1,2 milyar dolara satın alan HP, yaklaşık 1,5 yıl sonrasında ise WebOS macerasından vazgeçmişti. Bundan sonra rotasını yeniden bilgisayarlar ve tabletlere çeviren HP’den akıllı telefonlara dönüş sinyalleri gelmeye başladı.

Daha önce HP’nin CEO’su Meg Whitman’ın da bahsettiği akıllı telefon konusunda bu kez firmada tüketici elektroniği alanında yöneticilik görevini sürdüren Su-yin Yam’dan geldi.

Indian Express’te yayınlanan habere göre Yam, Whitman’ın konuyla ilgili sözleri hatırlatılarak HP’nin akıllı telefon işine kesin olarak dönüp dönmeyeceği sorusuna şöyle yanıt verdi: “Hayır dememiz saçma olur. HP oyunun içerisinde yer almalı”.

Hedef gelişmekte olan ülkeler

Whitman’ın önceki açıklamaları HP’nin bu konuda bazı ön çalışmalar ve araştırmalar yaptığı izlenimi uyandırmıştı ama Yam’ın son sözlerini firmanın artık bu konuda somut adımlar atmaya karar verdiği şekilde yorumlamak yanlış olmayacaktır.

Akıllı telefon pazarında çeşitliliğin artmasına ihtiyaç olduğu kesin fakat yeni bir oyuncunun bu alana girip dişe dokunur bir pay elde edebilmesi de çok kolay görünmüyor. Şu anda bir yandan iOS ve Android gibi pazarı domine etmekte olan oyunculara karşı Microsoft bile arzu ettiği hızda büyüyemiyor.

Üretici tarafında ise yine Apple en önemli oyunculardan biri ve onunla rekabet eden Samsung diğer rakiplerin açık ara önünde görünüyorlar. Fakat HP’nin bu rekabette Apple’ı karşısına almak yerine Samsung ile, özellikle de gelişmekte olan pazarlarda rekabet etmesi daha muhtemel görünüyor.

Whitman’ın daha önceki açıklamaları da, HP’nin artık diz üstü ve tablet bilgisayar satışlarının düşmekte olduğu ve tüketicilerin ucuz akıllı telefonlara yöneldiği gelişmekte olan ülkelere yönelik bir çalışma yaptığının ipuçlarını veriyor.

Windows mu, Android mi?

HP, Microsoft ile uzun zamandır çok yakın çalışıyor ve iş birlikleri pek çok alanda devam ediyor. Bu nedenle olası bir akıllı telefonda Windows mobil işletim sistemini tercih etme ihtimali yüksek. Üstelik bu durumda Microsoft’un ek desteği de söz konusu olabilir.

Diğer yandan HP özellikle geçtiğimiz birkaç aydır Google ile yakın çalışıyor ve küçük işletmelere yönelik “SMB IT In A Box” için birlikte çalışıyorlar. Bu iş birliğinin akıllı telefon alanında da devam etmesi sürpriz olmaz.

Her halükarda görünen o ki yakın zamanda HP tarafından akıllı telefon pazarında heyecan yaratacak yeni haberler almaya başlayacağız…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.