Groupon lüks restoran rezervasyonlarıyla iş modelini genişletiyor

Groupon lüks restoran rezervasyonlarıyla iş modelini genişletiyor

İnternet dünyasının en hızlı kopyalanan iş modeline sahip olan Groupon (Şehir Fırsatı), mumla aradığı eski günlerine iş modelini değiştirerek ulaşmak istiyor. ABD'li şirket artık lüks restoranlar için indirimli rezervasyon imkanı sunacak.

Şimdilik sadece ABD'nin 10 şehrinde 500 lüks restoran için geçerli olan yenilik, Groupon'un 2012 sonunda satın aldığı Savored.com'un altyapısını kullanıyor. 2011 sonunda seçkin fırsatlar sunmak üzere açılan Groupon Reserve de işin Groupon üzerinde gerçekleşmesini sağlıyor.

groupon reserve restoran rezervasyon

Savored'in anlaşmalı olduğu 1000 kadar lüks restoran var ve Groupon'un zamanla bu listenin tamamına yakınını kullanacağını düşünebiliriz. Zira Savored'in kurucusu ve Groupon Reserve Genel Müdürü Benjamin McKean de bu envanter taşıma işlemini doğruluyor.

Hatırlanacağı üzere Mart ayında Groupon kurucu ortaklarından ve CEO'su Andrew Mason görevden alınmıştı. Şu anda Mason'ın yerini alan kurucu ortaklardan Eric Lefkofsky'ye göre Groupon günlük fırsat kavramını genişleterek işi çevrimiçi fırsatlar şekline getiriyor. Zira Groupon'un üst menüsü de bu anlamda gereken mesajı veriyor.

groupon-online-firsat

Son olarak Groupon'un Eylül 2012'de kendi ödeme sistemini işletmeye başladığını da eklemek lazım. Kredi kartı ödemelerinde avantajlar sunan, Square benzeri bir ödeme altyapısını restoranlarda yaygınlaştırmak isteyen Groupon, mekanlarla ilişkisini kalıcı ve daha karlı hale getirmek istiyor.

Halen NASDAQ borsasında GRPN kodu ile işlem gören şirketin hisseleri son 3 aydır yeniden yükselişte. Andrew Mason'ın gidişi ve bu yeni adımların Groupon'u eski günlerine döndürüp döndürmeyeceği ise halen belirsizliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.