Google Reader'ın 1 Temmuz'da kapanacağını açıklamasının hemen ardından Google Reader'a bir alternatif yaratmak için kolları sıvadığını duyuran Digg, sizlere haberleştirdiğimiz gibi Digg Reader adını verdiği ürünüyle ilgili ilk olarak geçen hafta çeşitli detaylar vermişti.
Bugün ise son haberimizde belirttiğimiz gibi 26 Haziran ve Digg Reader açıldı. Digg'in resmi blog'undan yapılan açıklamaya göre daha önce kayıt yaptıran kullanıcılara davet kodları gönderilmeye başlanmış. Yapılan açıklamaya göre kısa bir süre içinde Digg Reader herkesin kullanımına açılacak. Digg Reader'a hala kayıt olmadıysanız şuradan e-mail adresinizi bırakabilirsiniz.
Yaptığı açıklamada aynı zamanda gelecek planlarına da değinen Digg, Android uygulamasını Temmuz sonuna kadar yayına alacağını açıkladı. Digg Reader'ın iPhone ve iPad uygulamaları ise yarın App Store'daki yerini almış olacak. Bu arada Digg Reader'ın digg.com altnda farklı bir ürün olduğunu da paylaşalım. Yani digg.com üzerinde günün öne çıkan haberlerini herhangi bir üyelik mekanizmasına gerek kalmadan görmeye devam edeceksiniz.
Digg'in bugüne kadar yaptığı açıklamalara bakacak olursak; Digg Reader'ın, Google Reader'ın kuvvetli/başarılı olmadığı iki konuya fazlasıyla eğildiğini görüyoruz: arama ve içeriklerin önceliklendirilmesi. Her iki konuda da Digg'in çalışmaları devam ediyor, belki hemen değil ama 1-2 ay içinde Digg Reader bu iki özellik ile rakiplerinin önüne geçebilir.
Google Reader'ın kapanmasına sayılı günler kala öne çıkan 3 isim var diyebiliriz. Biri kullanıcı sayısına 4 milyondan 15 milyon dolaylarına kadar çıkaran Feedly, diğeri dün sizlere tanıttığımız Aol Reader ve son isim de bu yazının konusu olan Digg Reader.
Kuşkusuz ortada sadece bu üç oyuncu yok yalnız en çok dikkat çeken ve en azından ilk etapta kullanıcıların en çok tercih edeceği 3 seçenek bu üç isim olacak diyebiliriz. Tabii bir de direkt olarak Google Reader alternatifi olmayan isimler var; Flipboard, Zite ve Pocket gibi. Bu yeni nesil araçların da söz konusu pazardan rol kapacağı kesin.
Görsel Kaynak: TechCrunch