AOL Reader: AOL de RSS okuyucu işine el attı

Google Reader'ın bir kaç gün içinde kepenk indirecek olması bir çok girişime yararken büyük oyuncuların da bu alana adım atmasını sağladı. Facebook'tan hızlı davranan AOL, yeni ürünü reader.aol.com yayına girdi.

AOL Reader, tam olarak bir RSS okuyucu olarak pazara giriyor. AOL hesabınız olsa da davetiye beklemeniz gerekiyor ama aşağıda paylaştığımız ekran görüntüleri arayüz açısından sade ve iyi bir izlenim veriyor.

aol reader rss okuyucu

Çok sayıda haber ve blog sitesinin sahibi olan AOL, tek çatı altında topladığınız haber kaynaklarınızı klasik olarak sınıflandırmanızı, haberleri farklı arayüz seçeneklerinde okumanızı, işaretleyerek veya etiketlendirerek arşivlemenizi sağlıyor.

Geliştiriciler için sunulan AOL Reader API'si ise geliştiricilerin kendi uygulamalarını geliştirmesi için açık kapı bırakıyor. Reader API, beta süreci boyunca ücretsiz olarak sunuluyor.

aol reader rss okuyucu3

Arama özelliğini eklemeden pazara çıktığı için henüz tamamlanmamış gözükse de AOL'in planı dahilindeki özellikler (iOS ve Android uygulamaları, AOL Reader kullanıcıları arası paylaşım, 3. parti servislerle entegrasyon, bildirimler) bence iyi bir RSS okuyucusu ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

aol reader rss okuyucu2

Hali hazırda Feedly'nin bile arama tarafında Google Reader'ı fazlasıyla özlettiğini söyleyebilirim. Diğer yandan AOL'in bazı özellikler için üyelik ücreti istemesinin hesapta olduğunu söyleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.