iOS 7’nin öne çıkmayan yeni özellikleri

iOS 7’nin öne çıkmayan yeni özellikleri

WWDC etkinliğinde en çok merak edilen konu Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yeni sürümüydü. Resmi tanıtımın ardından görsel olarak da ciddi değişimlerin geldiği iOS 7’nin yeni özellikleri çok konuşuldu. Fakat üzerinde konuşulmayan bazı ilginç özellikler de var.

Apple’ın resmi tanıtımı esnasında değindiği özelliklerin dışında, yeni işletim sistemine dair henüz üzerinde hiç konuşulmamış pek çok yenilik de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Beta kullanıcılarının testleri esnasında keşfettikleri ve paylaştıkları bu ilginç özelliklerin bir kısmını bir araya getirdik.

  • Uygulama mağazasına istek listesi özelliği geliyor. Böylece beğendiğiniz ama o anda satın almak veya indirmek istemediğiniz uygulamaları bu listeye ekleyerek, daha uygun bir zamanda hatırlamanız mümkün olacak.
  • Görüntüsüz FaceTime görüşmeleri de iOS 7 ile birlikte mümkün olacak. Böylece iOS 7 cihazınız sahipleri kendi aralarında GSM operatörlerinin planlarından bağımsız olarak sesli görüşme yapabilecekler. Fakat bu özellik sadece WiFi üzerinden mümkün olacak.

iOS 7

  • Video kaydı gerçekleştirdiğiniz esnada ekran üzerinde parmaklarınızı kullanarak bir alana zoom yapmak mümkün olacak.
  • Cihazın alarmı kurulduğunda, belirlenen saate ne kadar kaldığı bir sayaç ile kilit ekranında gösterilecek.
  • Dinamik duvar kağıtları ile arka plana cihazı hareket ettirdiğinizde diğer bölümlerini görebileceğiniz panoramik bir fotoğraf ekleyebileceksiniz.
  • iCloud keychain özelliği ile aynı hesabı kullandığınız farklı iOS cihazlarda şifre ve kredi kartı gibi bilgileriniz senkronize edilecek ve böylece cihaz değiştirdiğinizde tekrarlamak ya da hatırlamak zorunda kalmayacaksınız.
  • Artık klasörler içerisinde yeni klasörler oluşturmanın mümkün olduğu söyleniyor. Bu sayede alt klasörler ile benzer konulardaki uygulamaları daha kolay bir şekilde arşivleyebileceksiniz.

iOS 7

  • Geri tuşu yerine hareket ile önceki sayfaya dönme özelliği iOS 7’de kullanıcının tercihlerine göre farklı şekillerde kullanılabilecek. Örneğin ekranın köşeleri veya kenarlarında ya da basılı tutarak yapacağınız hareketler ile geri tuşu kullanmadan önceki sayfaya erişmek mümkün olabilecek.
  • Daha önce kısaca da olsa bahsedilen çoklu işlev özelliği de iOS 7 beta’da net bir şekilde görülüyor. Arka planda çalışan uygulamaların o esnada güncelleme yapıp yapmayacaklarını ise ayarlardan belirleyebiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde örneğin arka planda açık olan Twitter uygulaması güncel tweet’leri indirebilir ve bağlantınız olmadığı bir durumda da bunlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Beta sürümünde karşılaşılan bu özelliklerin tamamının varlığını sürdüreceğinin garantisi yok ama yukarıdaki özelliklerin büyük kısmının beta süreci sonunda da varlığını koruması bekleniyor. Bunların dışında sizin keşfettiğiniz veya haberdar olduğunuz ilginç ve pek duyulmamış iOS 7 özellikleri varsa, yorumlarda paylaşabilirsiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.