Facebook’un aktif reklamveren sayısı 1 milyona ulaştı

Facebook’un aktif reklamveren sayısı 1 milyona ulaştı

Facebook artık sadece 1.1 milyar aktif kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi değil, 1 milyon aktif reklamvereni ile resmi olarak dünyanın en büyük reklam mecralarından biri. Cannes Lions Uluslar arası Yaratıcılık Festivali esnasında Facebook’un KOBİ'lerden sorumlu yöneticisi Dany Levy’nin Facebook’un blogunda paylaştığı bilgiye göre son 1 aylık süreç içerisinde Facebook üzerinde reklam yayınlayan 1 milyon reklamverenin büyük kısmını küçük ve orta çaptaki işletmeler oluşturuyor.

Facebook’un en önemli gelir kaynağı olan reklamların sosyal ağ sitesi için önemi büyük ve son zamanlarda bu konuda hem reklamverenlerin beklentilerini daha fazla karşılayabilmek, hem de reklam gelirlerini artırmak için büyük çaba sarf ediyordu. 1 milyon aktif reklamveren, bu çabaların büyük oranda başarılı olduğunu gösteriyor.

Ama Facebook’un reklam alanında daha fazla büyümek için alanı da var gibi görünüyor…

Facebook’un bundan yaklaşık 2 ay önce yaptığı açıklamaya göre yerel işletmeler ve Facebook kullanıcıları arasında 2 milyar bağlantı kurulduğunu, diğer bir deyişle “beğeni” gerçekleştirildiğini, açıklamıştı. Bir haftalık süre içerisinde ise 645 milyon adet gösterim ve 13 milyon adet yorum gerçekleştiği bilgisini paylaşmıştı.

Özellikle ABD’de Facebook ve işletmeler arasında daha çok etkileşim gerçekleştiği de görülebiliyor. Yine Facebook’un paylaştığı rakamlara göre ABD’li kullanıcıların yüzde 70’i en az bir yerel işletme ile Facebook üzerinden bağlantı kurmuş durumda.

Aktif 1 milyon, potansiyel 16 milyon reklamveren

Bu rakamları da göz önüne alınca Facebook’un 1 milyon reklamverenine oldukça etkileyici bir mecra sunuyor olduğunu daha net görülebiliyor. Fakat daha da önemli olan Facebook üzerinde 16 milyon küçük işletmenin sayfasının bulunuyor olması. Yani şu an itibariyle Facebook’un toplamda 16 milyonluk potansiyel reklamvereni bulunuyor. Bundan sonra Facebook’a düşen sadece, pazarlama amacı ile hali hazırda Facebook’u kullanmakta olan bu işletmeleri ücretli reklamvermeye ikna etmek.

En başta da dediğimiz gibi 1 milyon reklamverene ulaşmış olması Facebook’u dünyanın en büyük reklam mecralarından biri pozisyonuna sokuyor ama bu konuda daha avantajlı olanın Google olduğunu söylemek de yanlış olmaz.

Google 1 milyon reklamverene 2007 yılında ulaşmıştı. Fakat o zamandan beri Google cephesinden reklamveren sayısına dair yeni bir bilgi gelmedi. Buna rağmen tahminlere göre Google’ın şu sıralarda 3 milyonun üzerinde reklamverene ulaşmış olabileceği yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.