Twitter kullanıcı istatistiklerini genele açmaya başladı

Twitter kullanıcı istatistiklerini genele açmaya başladı

Çeşitli reklam yapıları ile gelir modelini oturtan Twitter, reklam hizmetiyle sunduğu analitik hizmetini tüm kullanıcıların erişimine açmaya başladı. Şimdilik ABD'de ve İngilizce paylaşım yapan kullanıcıların faydalanabileceği bu özellik paylaşımlarınızın popüleritesini gözle görünür hale getiriyor.

Resmi bir açıklama olmaksızın farkedilen bu yenilik Twitter kullanıcılarının kişisel hesaplarına dair istatikleri ücretsiz olarak görmesini sağlıyor. Söz konusu veriler ads.twitter.com adresine girdiğinizde "timeline activity" başlığı altında listeleniyor.

twitter kullanici istatistikleri

Paylaşımlarınızın ne kadar favori, tekrar paylaşım ve cevaplama aldığını sıralı olarak görebiliyorsunuz. Twitter üzerindeki etkinizi bir zaman çizelgesi üzerinde görmeniz ve bu bilgileri CSV formatında yedeklemeniz de mümkün.

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu özellik şimdilik ABD'de ve İngilizce güncelleme yapan kullanıcılara sunuluyor ve hesabımın dilini İngilizce ve ülkemi ABD olarak seçsem de bir sonuç alamadım. Tabii okuyucularımız arasında bu yeniliği görecek kullanıcılar olduğuna da eminim.

twitter kullanici istatistikleri 2

Twitter her ne kadar uzun süre sağlıklı bir gelir modeli ortaya koyamasa da zaman içinde bu durum değişti ve reklam servisi kendini ispatlamaya başladı. Türkiye'de de markaların kullanımına açılan Twitter reklam hizmetleri kısa süre önce ABD'de genel kullanıma açıldı ve bu durum önemli bir yeniliği beraberinde getirdi.

Bu hizmetin ücretsiz olarak genele açılmasını önemli buluyorum çünkü Twitter paylaşımlarının etkisini raporlaya crowdbooster.com kısa süre önce tamamen ücretli bir hizmet halini aldı ve kapılarını dışarıya kapattı. Twitter bu yenilikle benzer hizmetlerin pabucunu dama atacağı malum ama bu değişimin kaçınılmaz bir adım olduğunu da kabul etmek gerek.

Twitter'ın bir reklam platformu olarak gelişmesi önümüzdeki dönemde bu tür yeniliklerle daha fazla tabana yayılacak. Kimin daha başarılı olduğunu da sosyal medya reklam harcama raporları yayınlandığında görmüş olacağız.

Bu yeniliğin sosyal medya ve narsizm ilişkisi içinde yer almış olması da ayrı bir tartışma konusu...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.