Whatsapp’dan yeni rekor: Bir günde 27 milyar mesaj

Whatsapp’dan yeni rekor: Bir günde 27 milyar mesaj

Çoğu akıllı kullanıcılar için SMS’in yerini almaya başlayan Whatsapp hem kullanıcı sayısı, hem de kullanım anlamında hızlı büyümesine devam ediyor. 2012’nin son günü kelimenin tam anlamıyla Whatsapp’ın gövde gösterisi yaptığı bir tarihe dönüşmüştü. Yılbaşı günü Whatsapp kullanıcılarının saniyede tam 208 bin mesaj göndermesi servisin ne kadar yaygın hale geldiğini gözler önüne sermişti.

31 Aralık 2012 aynı zamanda 18 milyar mesaj ile Whatsapp’ın bir günde en fazla mesaj gönderilme ve alınma rekorunu da kırdığı gün olmuştu. Fakat Whatsapp’tan yeni bir haber daha geldi. Bu habere göre 24 saat içerisindeki 18 milyarlık rekoru 27 milyarlık yeni rekor ile gölgede kaldı.

Whatsapp’ın yaptığı açıklamaya göre o tarihteki 24 saat içerisinde servis üzerinden 10 milyar mesaj gönderildi ve 17 milyar mesaj alındı ve toplam işlenen mesaj sayısı 27 milyar olarak tarihe geçti. Burada gönderilen ve alınan mesaj sayısındaki farklılık kafaları karıştırmış olabilir.

Whatsapp diğer bir tweet ile bu konuya açıklık getirdi. Alınan mesajı sayısının gönderilen mesaj sayısından daha yüksek olmasının nedeni Whatsapp’ın grup mesajlaşma özelliği. Örneğin siz 3 arkadaşınızın dahil olduğu bir grup mesajlaşma esnasında bir mesaj gönderdiğinizde ve bu mesaj tüm alıcılara iletildiğinde, 1 mesaj gönderilmiş fakat 3 mesaj alınmış olarak hesaplanıyor.

Whatsapp’ın bu yeni rekorunun etkileyici olduğuna şüphe yok, fakat burada asıl önemli olanın yılbaşı gibi mesajlaşmanın doğal olarak zirveye çıktığı bir tarihteki rekorun sadece 6 ay sonra geçilmiş olması. Yılbaşından sadece 6 ay sonra günlük mesaj sayısının tam 9 milyar artmış olması Whatsapp’in baş döndürücü bir hızla büyüdüğünün en önemli göstergesi.

Bu büyümeden Whatsapp’in dünyanın farklı bölgelerindeki GSM operatörleri ve Nokia gibi üreticilerle yaptığı anlaşmaların etkisinin büyük olduğu da bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.