Yahoo, iOS için fotoğraf uygulamaları geliştiren GhostBird Software'i satın aldı

Yahoo, iOS için fotoğraf uygulamaları geliştiren GhostBird Software'i satın aldı

Son dönemde yaptığı satın almalarla adından çokça söz ettirmeyi başaran Yahoo, son olarak Tumblr satın almasıyla karşımıza çıkmıştı. Yahoo'nun şimdiki hamlesi ise, iOS için fotoğraf uygulamaları geliştiren GhostBird Software'i almak oldu.

4 yıllık San Francisco merkezli şirketi satın aldığını Twitter üzerinden duyuran Yahoo, satın aldığı GhostBird ile mobil alandaki kozunu kullanmaya çalışacak. Satın alma ile birlikte, Flickr ekibine destek olacak olan GhostBird ekibinin, Flickr'ın iOS ve Android sürümlerini geliştirmesi bekleniyor.

Bir yetenek satın alması olarak değerlendirebileceğimiz GhostBird Software satın almasının bedeli ile ilgili olarak herhangi bir rakam paylaşılmasa da, Yahoo'nun yerinde bir adım attığını ve Facebook tarafından satıl alınan Instagram'ın karşısına, yeni Flickr'ı sürmesi bekleniyor.

Satın almanın ardından, GhostBird Software tarafından geliştirilen KitCam ve PhotoForge2 gibi uygulamalar da AppStore'dan silindi. Kısacası bu iki uygulama, bundan sonra güncellenmeyecek. Uygulamayı satın almış, ancak silmiş kullanıcılar ise uygulamayı iCloud üzerinden indirebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.