Mobil hediye paylaşım uygulaması Wrapp 15 milyon dolar yatırım aldı

Mobil hediye paylaşım uygulaması Wrapp 15 milyon dolar yatırım aldı

Mobil ve sosyal hediye paylaşım uygulaması olan ve yakında Türkiye pazarına girmesi beklenen Wrapp, yatırım alarak yoluna devam ediyor. Wrapp'in bugün paylaştığı bilgilere göre üçüncü yatırımını aldı.

Wrapp'e yapılan 15 milyon dolar miktarında yeni yatırım bu kez, American ExpressQualcomm Ventures ve SEB Private Equity olmak üzere üç farklı şirket tarafından gerçekleştirilmiş durumda. Yapılan yeni yatırım sonrası Wrapp'in servislerini farklı ülkelere taşımak ve ABD'deki operasyonlarını genişletmek için kullanılacağı paylaşılan bilgiler arasında.

Wrapp, son yatırımla beraber üçüncü yatırımını almış oldu. Şirket, daha önce Atomico ve Creandum'dan 5.5 milyon dolarGreylock Partners, Atomico ve Creandum'dan ise 5 milyon dolar yatırım almıştı. Wrapp'in aldığı yatırım miktarı böylece 25.5 milyon dolara ulaşmış oldu.

Hediye paylaşım servisleri dünyada özellikle geçen sene popüler olan kategoriler arasındaydı. Wrapp'in küresel çapta rakipleri arasında Giftly, Facebook Gifts, DropGifts ve Jifiti başta olmak üzere birçok rakibi bulunuyor.

Türkiye pazarına açılması öncelikli olabilir

Yatırım sonrası hedeflerden de açıklandığı gibi Wrapp küresel çapta yeni ülkelerdeki yerini almak istiyor. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu paylaşalım. Aldığımız bilgilere göre Wrapp, Türkiye pazarına girmek için gerekli yerelleşme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu süreçten sonra Wrapp'in Türkiye pazarındaki yerini alması muhtemel seçenekler arasında.

Bilmeyenler için kısaca Wrapp'ten bahselim. 2011 yılında İsveç’te kurulan girişim, e-ticaret mağazaları da dahil olmak üzere markaları istedikleri demografik kitleye ulaştırmayı amaçlıyor. Hjalmar Winbladh ve Andreas Ehn tarafından kurulan Wrapp, iş modelini ücretsiz çeklerin kullanımına ve satışlar üzerinden komisyon alarak gerçekliyor.

Wrapp şu ana kadar 15 milyon hediye kartını, kullanıma  açık olduğu ABD, İngiltere, İsveç, Almanya, Hollanda, Finlandiya, Norveç ve Avusturya'daki kullanıcılarına ulaştırdı. 200'den fazla markayla anlaşması bulunan Wrapp'in iOS ve Android işletim sistemlerinde yer aldığını paylaşalım. Servisin toplam kullanıcı sayısı ise 1 milyonu geçmiş durumda. Wrapp'in aldığı yatırım sonrası ilk yapacağı hamlelerden birinin Türkiye pazarına girmek olacağını düşünüyoruz.

Wrapp'in iOS uygulamasını buradan, Android uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.