Yandex, iOS 7 ve Mavericks'de varsayılan arama motoru seçenekleri arasında yer alacak

Yandex, iOS 7 ve Mavericks'de varsayılan arama motoru seçenekleri arasında yer alacak

Dün WWDC'de görücüye çıkan iOS 7 ve Mac OS Mavericks ile birlikte, yeni işletim sistemlerinin detayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Dün akşam saatlerinden itibaren geliştiricilere açılan sürümleri inceleyen kullanıcılar, bazı detayları da keşfetmeye başladı. Bu detaylardan birisi de, Apple'ın internet tarayıcısı Safari'de, seçilebilecek olan arama motoru seçenekleri... Buna göre artık Yandex, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'de varsayılan arama motoru olarak tercih edilebilecek.

Hem Rusya'daki, hem de Türkiye'deki geliştiricilerin fark ettiği detayla birlikte artık Safari'de varsayılan arama motoru olarak Yandex kullanabilecek.

Yandex ile birlikte, geçmişte olduğu gibi Google, Yahoo ve Bing arama motorları da varsayılan arama motoru olarak tayin edilebilecek. WWDC'de gerek iOS 7 gerekse de Mavericks'de Safari internet tarayıcısının Apple tarafından bir hayli geliştirildiğine şahit olmuştuk. Bu durumun, Mavericks ve iOS kullanıcılarının Safari'ye kullanımı artıracağını düşünüyorum. Bu artışla birlikte, Yandex de Safari'de arama motoru tercihlerinden biri haline gelerek doğru adımı atmış oluyor.

Bildiğiniz gibi Yandex, Rusya'da Apple haritalarını desteklemeye başladığı geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Apple ve Yandex arasındaki bu yakılaşmanın bu alana da yansıması, Yandex'in yararına olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.