50 milyon dolar yatırım alan robotik yarış arabaları: Anki Drive

50 milyon dolar yatırım alan robotik yarış arabaları: Anki Drive

Dün Apple'ın gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinde lansmanında pek çok yenilik ve yeni ürün duyuruldu. Fakat bunların yanı sıra bir iOS uygulaması aracılığıyla çalışan bir robotik girişim olan Anki Drive da lansmanını yapma şansını yakaladı.

Yapay zeka (Artificial Intelligence / AI) konusunda deneyimli bir ekip tarafından geliştirilen Anki Drive ürünü, uzun zamandır üzerinde çalışılan bir mühendislik ve bilim ürünü. Her ne kadar geliştirilmesi aşaması belki son kullanıcılara biraz sıkıcı gelse de, ürünün amacı video oyunlarını, daha doğrusu yapay zekayı gerçek hayata taşımak ve size yakınlaştırmak.

Yapay zekayı (AI) herkes için erişilebilir kılmaya çalışan ve bu alanda çalışmalar yapan bir firma olarak kendini tanımlayan Anki, kurucu ortaklarının 5 yıllık bir çabasının ortaya çıkmış. Bugüne dek farklı algoritmalar yazan, farklı prototipler yaratan şirket, en sonunda Ank Drive ürününe son halini de vermiş.

Anki_DRIVE_Horizontal_Car

Andreessen Horowitz, Index Ventures ve Two Sigma'dan bugüne dek toplamda 50 milyon dolarlık yatırım almayı başaran San Francisco merkezli girişim, şimdilik yapak zeka robotik ürünlerini bir son kullanıcı ürünü haline getirmeyi amaçlıyor.

WWDC'de gösterilen demoda da Anki Drive'ların saniyede binlerce karar verdiğini ve sahip olduğu yapay zeka sayesinde öğrenebileceğini ortaya koyuyordu. Mesela Anki Drive'lar yarışırken, sadece birkaç tur sonrasında artık rakiplerine nasıl yolda geçiş önceliği tanımaması gerektiği ve nasıl engelleyebileceğini net bir şekilde öğrenebiliyordu. Yine demoda, Anki Drive'ın "weapon enable" özelliği de gösterildi. Bu sanal silahlar sayesinde, Anki Drive'ları oturma odanızın ortasında yarıştırabilecek hatta yapay bir savaş (Carmegeddon'u hatırlayanlarınız vardır ;) ) ile rakiplerinizi alt etmeye çalışabileceksiniz.

Anki Drive, önümüzdeki sonbaharda detaylarıyla açığa çıkacak. O zamana dek, uygulama ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradan indirerek alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.