Sean Parker elektronik sigara şirketi olan Njoy'a yatırım yaptı

Sean Parker elektronik sigara şirketi olan Njoy'a yatırım yaptı

Napster ile tek başına müzik sektöründe adından sık sık söz ettiren ve internet sektöründeki girişimleriyle tanınan Sean Parker, yatırımcı şapkasıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Sigarayı bırakmak isteyenlerin ilk başvurduğu yollardan biri olan elektronik sigara, Sean Parker'ın yeni yatırım hedefi oldu.

Sean Parker'ın son yaptığı yatırım, Njoy adındaki elektronik sigara üreticisine gerçekleşti. The Next Web'te yer alan bilgilere göre Sean Parker, yatırımcı grubuyla gerçekleştiren yatırımın toplamı 75 milyon dolar. ABD merkezli bir şirket olan Njoy'un daha önce Catterton Partners'tan 20 milyon dolar yatırım aldığını paylaşalım.

Facebook'un bugün geldiği noktada önemli payı bulunan Sean Parker, geçen sene kullanıma açılan Airtime ile de yoğun gündem yaratmıştı. Airtime'ın yanı sıra popüler yatırımcı, Mart ayında da kitlesel fonlama platformu olan Crowdtilt'e bir yatırım gerçekleştirmişti.

Elektronik sigara sektörünün yıldızı parlamaya başladı

İşin ilginç boyutu, Sean Parker'ın farklı bir sektörde yatırım gerçekleştirmesi oldu. İnternet tarihinin önemli isimleri arasında yer alan Sean Parker, daha önce genellikle internet projelerine yatırım gerçekleştirmişti. Ancak Parker'ın bunu Njoy ile biraz olsa da değiştirdiğini söylemek mümkün.

Njoy, her ne kadar bir internet projesi olmasa da elektronik sigara üreten bir şirket. Özellikle son zamanlarda sigaraya karşı hükümetlerin aldığı yasal düzenlemeler ve sağlık açısından kullanıcı bilinçlendirme hamleleri elektronik sigara sektörünün önünü açmış durumda.

Sean Parker'ın internet sektöründeki öngörülerini düşünecek olursak, bir elektronik sigara üreticisine yapılan yatırımın gelecek dönemlerde daha da kıymetlenebileceğini ifade edebiliriz. Eğer ki bu ürün mobil uygulamalar ile sigarayı bırakma aracı olarak kullanılmaya başlanırsa...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.