Google Glass için ilk RSS uygulaması GlassFeeds

Google Glass için ilk RSS uygulaması GlassFeeds

Google'ın RSS takip etme hizmeti Google Reader'ı kapatmasını duyurduğundan itibaren, hem eleştirilerin hedefi oldu, hem de RSS'in geleceğini de tartışmaya açmış oldu.

RSS okuyucular ile ilgili tüm tartışmalar son hızıyla sürerken, Google Glass için ilk RSS okuyucu uygulaması GlassFeeds ortaya çıktı.

Uygulama sayesinde, Glass kullanıcıları RSS uygulamalasını Glass'larına yükleyerek, takip ettiği web sitelerinin RSS'lerini ekleyebilecek ve Glass üzerinden RSS takibini gerçekleştirebilecek.

Uygulamayı yazan geliştirici, daha önce Glass için YouTube uygulamasını da yazan kişi oldu. GlassFeeds sayesinde, takip etmek istediğiniz web sitelerini önce web sayfası üzerinden ekliyorsunuz. Sonrasında ise, RSS ile takip ettiğiniz web sitelerini Glass'a yükleyeceğiniz uygulama üzerinde görmek mümkün oluyor.

Glass uygulamasında okuduğunuz RSS haberlerini, daha sonra okumak üzere Pocket'ınıza ya da e-posta adresinize de gönderebiliyorsunuz. Kısacası, eskiden genellikle yollarda akıllı telefonlarımız aracılığıyla yaptığımız "haberlere göz atma" işlemini , bundan sonra Glass aracılığıyla da yapabileceğiz.

Bildiğiniz gibi daha önce New York Times da hızlı davranarak, kendi  Google Glass uygulamasını hazırlayarak, bir ilke imza atmayı başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.