Facebook reklamları basitleştiriyor

Facebook’un bugün ulaşmış olduğu ekonomik gücün arkasında devasa bir reklam geliri yatırıyor. Bundan yaklaşık bir yıl önce gerçekleşen halka arz başvurusu öncesinde reklam gelirini 3 milyar dolar olarak açıklayan Facebook, reklam konusundaki çalışmaların devam ettiğini söylemişti.

Aradan bir yıl geçti ve sonunda devam eden bu çalışmalarla ilgili belki de en önemli somut adımlardan biri atılıyor; Facebook reklam çeşitlerini sadeleştirerek sosyal ağ üzerinde reklam verenlerin işlerini kolaylaştırıyor.

Facebook yaptığı resmi açıklamayla önümüzdeki 6 ay içerisinde, şu anda site üzerinde yer alan 27 farklı reklam türünün en azından yarısının devre dışı bırakılacağını duyurdu.

Facebook reklamları

Aradan geçen zaman içerisinde hangi reklam türlerinin daha iyi performans gösterdiğini gözlemleme imkanı bulan Facebook, bu basitleştirme hareketi çerçevesinde artık gereksiz hal gelmiş olanları elemiş olacak. Böylece reklamverenler, reklamların sunum yöntemi ile haddinden fazla oyalanmadan kampanyalarının hedef kitlesi, mesajı ve amaçlarına odaklanabilecekler.

Facebook reklam çeşitlerindeki bu sadeleştirmenin yanı sıra reklaverenlere artık önce reklamın nasıl görünmesini istediklerini değil, reklam kampanyası ile hangi sonucu elde etmek istediklerini soracak ve aldığı yanıta göre en uygun olabilecek reklam türlerini kendisi önerecek.

Facebook reklamları

Böylece bu değişimler sayesinde Facebook’ta reklamvermek sadece daha kolay hale gelmekle kalmayacak, reklamlar platform genelinde daha tutarlı bir şekilde sunulabilecek ve ayrıca reklamların içerinse sadece sabit metinler değil, sosyal içerikler eklenmesi sayesinde daha ilgi çekici hale gelecekler.

Facebook açısından tüm bunlar önemli gelişmeler çünkü bir yıl öncesinde halen üzerinde çalıştıklarını söyledikleri dönemde 3 milyar dolar gelir elde ettikleri reklamları eğer daha basit ve daha etkili hale getirebilirse bu, reklam gelirlerinin katlanarak artması anlamına gelebilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.