Zipcar sadece Londra'da 1600 araç ile hizmet veriyor

Zipcar sadece Londra'da 1600 araç ile hizmet veriyor

Paylaşım ekonomisi temalı LeWeb Londra başarılı sunumlarla devam ederken, ikinci gününde en çok merakla beklenen oturumlardan birisi de Zipcar ile yapılacak söyleşiydi.

Bildiğiniz gibi Zipcar'ın adını son dönemde sıkça duymaya başladık. En son Avis tarafından 500 milyon dolara satın alınacağı söylentilerini aktardığımız Zipcar, yenilikçi bir araç kiralama ve paylaşım servisi. LeWeb'deki söyleşide Zipcar'ın Avrupa Başkanı Frerk-Malte Feller, TechCrunch Avrupa Editörü Mike Butcher'ın sorularını yanıtladı.

Frerk-Malte Feller, ilk olarak Zipcar'dan bahsetti ve Mike Butcher'ın sorusu üzerine, Zipcar'ın rakiplerinden ve klonlarından ayıran farklı noktaları anlattı. Zipcar'ın yenilikçilik konusunda önemli adımlar attığını aktaran Feller; pahalı otomobilleri, ucuz bir fiyata paylaşmayı yönetmenin, işlerinin en zor yanı olduğunu da dile getirdi.

Londra'da 1600 Zipcar aracı hizmet veriyor

Zipcar'ın Avrupa'daki üst düzey ismi Frerk-Malte Feller, Zipcar ile ilgili bazı veriler de paylaştı. Londra'da 1600 tane araç ile hizmet verdiklerini belirten Feller, bir sonraki sınavlarının hareketlilik olduğunu belirtti. Örnek vermek gerekirse, Londra'dan araç kiralayarak Manchester şehrine gitmek isteyen bir kullanıcıya hizmet vermek ve bunun yönetimi sağlamak, Zipcar için önemli ikinci adım olacak.

Paylaşım ekonomisi üzerine de konuşan Feller, paylaşım ekonomisinde insanların kendi araçlarına sahip olma gerekliliğinin bulunmadığının altını çizdi. Bir Zipcar aracının, 15 özel aracına bedel olduğunu ve 15 aracın yerine geçtiğini de açıkladı. Felfer, Volkswagen ve BMW gibi markaların, en çok ilgi duyulan ve kiralanan markalardan olduğunu da sözlerine ekledi.

Zipcar'ı işleyiş modelini daha detaylı görebilmek için, hemen aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.