Facebook arkadaşlarınızla 1GB'a kadar dosya transferi yapabilmenizi sağlayan Pipe yayında

Facebook arkadaşlarınızla 1GB'a kadar dosya transferi yapabilmenizi sağlayan Pipe yayında

Bugün size Pipe isimli bir uygulamayı tanıtacağız. Yazının devamında hakkında detayları bulabileceğiniz, Almanya merkezli bir ekibin elinden çıkan uygulama; Facebook üzerinde arkadaşlarınızla 1GB'a kadar dosya paylaşımı (aslında teknik olarak transferi) yapmanıza olanak sağlıyor. Üstelik gerçek zamanlı ve ücretsiz olarak.

Sürükle-bırak yöntemi ile Facebook'taki arkadaşlarınızla dosya paylaşmanıza olanak sağlayan uygulama, Facebook hesabınız ile uygulamaya giriş yapmanızdan başka bir şeye ihtiyaç duymuyor. Yani dosya tranferi yapacağınız arkadaşınızın paylaşımdan önce Pipe kullanıcısı olmasına gerek de yok.

Pipe CEO'su Simon ile uygulamanın detaylarını konuştuğumuzda Simon'un en dikkat çekici cümlelerinden biri de; Facebook'un 1 milyar kullanıcı ile dünyanın en büyük online platformu olmasına rağmen arkadaşlarınızla dosya transferi yapamamanın önemli bir eksiklik olduğunu söylemesiydi.

Simon'a Pipe'ı nasıl anlatacağını sorduğumuzda ise şöyle bir cevap aldık: "Pipe'ı ortaya çıkartmak için gerçekten çok çalıştık. Pipe'ı herkes kolayca kullanabilir, bunun için transferini gerçekleştirmek istediğiniz dosyayı sürüklemeniz yeterli. Arkadaşınızda Pipe yüklü olmasa bile bildirim geldiğinde Pipe'ı kullanarak dosyayı indirmesi mümkün."

2011 Mart'ta bu fikir için yola çıkan Berlin merkezli Pipe ekibi şu an 10 kişinin üzerinde ve ekibin yarısı teknik kişilerden oluşuyor. Konunun teknik yanına da biraz girmek gerekirse Pipe üzerinde dosya transferleri tamamen Pear-to-Pear olarak gerçekleşiyor. Bu arada Pipe'da transfer edeceğiniz dosyalar için herhangi bir format kısıtlaması bulunmuyor.

pipe-dosya-gonderimiYukarıda da söylediğimiz gibi Pipe vasıtasıyla dosya transferi yapabilmeniz için karşınızdaki kişinin Pipe kullanıyor olmasına gerek yok. Ki bu da uygulamanın viral olarak hızlıca yayılmasına önemli bir etken olacaktır. Ayrıca Pipe'ın tamamen ücretsiz ve kullanımının kolay olmasının da söz konusu viral etkiye olumlu yansıyacağı kesin.

Diğer yandan Pipe'ın başta mobil platformlar olmak üzere genişleyebileceği çok sayıda alan bulunuyor. Dolaylı yoldan rakip olduğu Dropbox gibi dosya paylaşım platformlarının Pipe kadar direkt ve karşılıklı bir iletişim sunmadığı da kesin. Kısacası Pipe'ı 1GB'a kadar olan dosya gönderimleri için e-mail atmak veya USB kullanmanın alternatifi olarak kafanızda konumlandırabilirsiniz.

Tohum yatırımını alan ve ikinci yatırımın da yakın olduğunu paylaşan Pipe ile ilgili gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğiz.

Son olarak Pipe'ı şu adresten deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.