IBM bulut servisi SoftLayer'ı 2 milyar dolara satın aldı

IBM bulut servisi SoftLayer'ı 2 milyar dolara satın aldı

Gerek elinde bulunan patent sayısı gerekse bulut bilişime yaptığı yatırımlarla adından sık sık söz ettiren IBM, bulut bilişim kategorisindeki elini güçlendirmeye devam ediyor. Şirketin bu alanda gerçekleştirdiği son satın alma ise IBM'in söz konusu kategoriye verdiği önemli gösteren cinsten.

IBM'den yapılan açıklamaya göre küresel çapta bulut bilişim sektörünün önde gelen markalarından biri olan SoftLayer'ı satın aldı. Paylaşılan bilgilerde satın alma anlaşması için bir bedel belirtilmezken şirkete yakın olan kişiler, anlaşmanın 2 milyar dolar civarında tamamlandığını söylüyor.

Söz konusu satın alma, IBM'in bulut bilişim sektöründeki geleceğe dönük projelere katkı sağlaması bekleniyor. IBM'in, kuracağı yeni bulut bilişim servisi ile kurumsal bulut servisi olan Group Services'i birleştirmesi ve SoftLayer'ı da yeni oluşuma dahil etmesi muhtemel seçenekler arasında.

ABD, Avrupa ve Asya'da 13 farklı veri merkezi bulunuyor

SoftLayer'dan kısaca bahsedelim. 2005 yılında kurulan SoftLayer, şirketlere özel bulut servisi sunmasının yanı sıra şirketlerin sunucu yönetimini de gerçekleştiriyor. Şirketin şu anda 21 bin müşterisi ve 13 farklı veri merkezi bulunuyor. Söz konusu veri merkezlerinin ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinde konumlandığını da paylaşalım.

IBM'in SoftLayer'ı satın almasıyla beraber iki farklı kategorinin yükselişe geçtiğinin göstergesi durumunda. Bunlardan birincisi bulut bilişime gelen yatırımlar. Özellikle son dönemde gerçekleşen yatırımları düşünecek olursak bu alanın hızla büyümeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Diğer konusu ise kurumsal yazılım pazarı 'software as a services' (SaaS). Hizmet yazılımları olarak dile getirebileceğimiz SaaS, özellikle son dönemlerde hem şirketler hem de girişimcilerin gözde kategorileri arasında bulunuyor.

Bulut bilişim alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken IBM'in sektör açısından önemli sayabileceğimiz hamleleri kuşkusuz bu alanın, gelecekte de öne çıkacağını gösteriyor. IBM'in bundan sonraki adımlarını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.