Google Glass yüz tanıma teknolojisinden vazgeçiyor

Google Glass yüz tanıma teknolojisinden vazgeçiyor

Google Glass'ın kitlesel bir ürün olup olmayacağı tartışmaları sürerken Google'dan önemli bir açıklama geldi. Google Glass ekibi yaptığı resmi açıklamayla gizlilik konusunda yeni kararlar alındığını açıkladı.

Hatırlarsanız Google Glass hakkında mahremiyet eleştirileri ABD senatosu'nun sorgulamasıyla yeni bir boyuta taşınmıştı. Google, alınan geri dönüşlerin değerlendirilmesiyle yüz tanıma özelliğinin şu aşamada gözden çıkarıldığını ve yazılımı buna uygun şekilde güncelleyeceğini açıkladı.

Google Glass'ın gizlilik sözleşmeleri de önümüzdeki haftalarda ve aylarda bu yeni değişikliklere göre güncellenecek. Halen çok kısıtlı bir kitlenin kullandığı Google Glass'a dair geri dönüşler de bu anlamda Google'ın yol göstericisi olacak.

Giyilebilir teknolojilerin aldığı yatırımlar artarken bu pazarın büyüyeceği açıkça görülüyor. Ancak sosyal ağlarda özellikle Facebook için kronikleşen mahremiyet endişeleri, tarayıcı tarafındaki tartışmalar giyilebilir teknolojier için çok erken başladı.

Bu durum ürünlerin gelişim sürecini etkileyecek ve sadece üreticiler değil, devletler de yasalar yoluyla belli bir düzen sağlamaya çalışacak. Kullanıcıların bu teknolojilere öyle veya böyle alışacağına ise şüphe yok...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.